Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 3

Je baby's ongecontroleerde bewegingen worden minder, hij krijgt zijn spieren steeds beter onder controle. Ook kan hij vanaf nu gaan proberen om zijn hoofdje omhoog te doen, terwijl hij op zijn buik ligt. Misschien is het hem aan het einde van de week wel gelukt! Met een beetje geluk kan hij dan ook al zijn hoofdje van links naar rechts draaien.

Slaaptekort?

Na deze paar weken ben je waarschijnlijk uitgeput. Schaam je niet, dit heeft iedere jonge ouder! Het slaaptekort breekt je uiteindelijk op, dus zorg goed voor jezelf. Probeer wanneer je kunt wat te slapen of uit te rusten. Het makkelijkste is om dit te doen terwijl je baby ook slaapt.

Moeilijke periode

Probeer positief te blijven als je erg moet wennen aan je nieuwe leven als mama. Het helpt om met andere ouders te praten. Bespreek hoe zij deze periode hebben doorstaan en ze kunnen je vast tips geven om met je vermoeidheid om te gaan. Als je al moe bent, is het moeilijker om je baby te horen huilen. Soms lijkt het wel of hij niet ophoudt met huilen, maar houd in gedachten dat ook dit maar een fase is.

Handige slaaptrucjes

Vind manieren om je kind (sneller) in slaap te krijgen. Vaak helpt geluid (denk aan een muziekmobiel, maar soms helpt ook al het geluid van de vaatwasser), beweging, je kind dragen tot hij in slaap valt of inbakeren. Er zijn natuurlijk meer manieren om dit te doen. Probeer uit wat het beste bij je kind werkt.

Wist je dat…

Het stukje navel wat aan je baby's buik zit nadat de navelstreng is afgeklemd, er meestal na een dag of tien vanzelf af valt? Dit kan soms ook tot drie weken duren, belangrijk is dat het er zelf afvalt zodat er een schone navel tevoorschijn komt.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 3
Sluiten