Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 30

De motorische vaardigheden van je kind ontwikkelen zich snel. Weet je nog dat hij eerst niet eens speelgoed kon vasthouden? Nu kan hij zelfs met één hand iets vasthouden, terwijl hij de andere gebruikt om op onderzoek uit te gaan.

Je baby & geheugen

Het geheugen van je kind wordt steeds beter. Waar hij eerst amper dingen onthield, kan hij nu ongeveer twee weken iets onthouden. Langzaamaan begint hij daardoor ook conclusies te trekken over voorwerpen en gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed dat geluid maakt zodra je een knopje indrukt. Je baby probeert het één keer en zal vervolgens de dagen erna op het knopje blijven drukken, omdat hij weet dat er geluid uit komt.

Zelf tussendoortjes eten

Je baby raakt langzaam gewend aan het eten van vast voedsel en zal steeds meer zelf willen gaan eten. Hij zal bijvoorbeeld de lepel van je afpakken of iets van je bord pikken. Die zelfstandigheid is leuk te belonen door finger food, zoals kleine stukjes banaan of broccoli, neer te leggen op zijn stoel. Let wel op met het eten dat je hem geeft, want hij heeft tenslotte nog niet zoveel tanden. Begin daarom met zacht, makkelijk verteerbaar eten en zorg dat hij rechtop zit als hij eet om verslikken te voorkomen.

Wist je dat…

Tandjes bij elke baby op verschillende momenten doorkomen? Misschien heeft jouw baby al een paar maanden zijn eerste tandje of komt de eerste pas als hij een jaar oud is. Ook de afstand van je baby's melktandjes tot elkaar zegt nog niets over een recht of scheef gebit.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 30
Sluiten