Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 31

Misschien kan je baby zich inmiddels al optrekken en even blijven staan. Sowieso vindt hij het heerlijk om te ‘staan’ als je hem op schoot hebt en hem vasthoudt aan zijn handjes. Ook hobbelen op schoot vindt je baby rond deze leeftijd prachtig.

Je baby & veiligheid

Rollen, optrekken, voortslepen of kruipen; je baby wordt steeds mobieler. Tijd om dus even een extra veiligheidscheck in huis te houden. Maar waar moet je op letten?

  • Bescherm je baby tegen een hoge val. Stevige traphekjes zijn onmisbaar boven- en onderaan de trap.
  • Let op dingen waaraan hij kan trekken. Nu je baby zich gaat optrekken aan dingen, kan hij snel vallen. Let vooral op stoelen, tafelkleden, gordijnen en laden. Haal ze weg of bevestig ze zo dat het geen gevaar meer vormt voor je baby.
  • Kijk uit met scherpe randen. Je baby let niet op gevaren als hij zich optrekt om de wereld beter te bekijken. Scherm scherpe hoeken en randen van o.a kasten, tafels en vensterbanken goed af.
  • Zet giftige stoffen achter slot en grendel. Dingen oppakken en vasthouden gaat hem steeds makkelijker af, dus zet je giftige spullen buiten bereik van je kind neer.
  • Houd kleine voorwerpen uit zijn buurt. Het in zijn mond stoppen van allerlei dingen is je baby’s favoriete hobby. Maar pas op, want hoe kleiner het voorwerp hoe makkelijker het doorgeslikt kan worden.

Verlatingsangst

Je baby kan rond deze tijd last krijgen van verlatingsangst als je de kamer uitloopt. Dat is natuurlijk lief, maar ook lastig als je voor je gevoel niet even naar de gang kunt lopen. Je kind meesjouwen door het huis is een optie, maar is het slim? Je kind moet leren om zelfstandig te zijn en door hem dichtbij je te houden maak je dit moeilijker. Voor je het weet slaapt hij ook bij jullie in bed, dus denk hier even goed over na!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 31
Sluiten