Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 33

Is jouw baby een buikschuiver? Of juist een kontschuiver? Apart of niet, sommige kinderen kruipen nooit. Ze vinden een andere manier van voortbewegen gewoon leuker en gaan vanuit die houding gelijk over tot staan en lopen.

Je baby & eenkennigheid

Maak je niet druk; elke baby heeft een periode van eenkennigheid. Dus als hij ineens niets meer wil weten van je naaste familie, is er geen reden tot paniek. Je baby heeft ineens door dat niet iedereen hetzelfde is en belangrijker; niet zijn ouders zijn. Deze fase gaat weer over maar je kunt hem wel helpen door zijn angst serieus te nemen. Geef hem tijd en ruimte om aan mensen te wennen (ook die hij al kent) en leg dit ook uit aan je gasten.

Spelen, spelen, spelen

Gooien of schudden met speelgoed vindt je baby waarschijnlijk prachtig. Hij ontdekt op hele nieuwe manieren wat hij allemaal met het speelgoed kan doen, maar erop sabbelen en kauwen is ook nog steeds favoriet. Leuk is om nieuwe speeltjes te introduceren die iets ‘kunnen’, zoals een neptelefoon. Zo kan hij zelf een nummer bellen of gesprekken voeren.

Tip: Zijn oude speeltjes niet meer zo interessant voor je baby? Haal er dan een paar weg, zo vergeet hij ze en als je ze opnieuw introduceert, kan hij ze zomaar weer spannend vinden!

Wist je dat…

Je baby inmiddels volledige controle over zijn hoofd en nek heeft? Hij draait zich makkelijk om als hij een stem of geluid hoort en kan helemaal zelf rechtop blijven zitten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 33
Sluiten