Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 34

De kleur van je baby’s ogen is nu zo goed als definitief. Ook heeft hij nu veel beter zicht. Nog steeds ziet je baby het beste van dichtbij, maar hij kan nu ook iemand of iets herkennen aan de andere kant van de kamer.

Je baby & ongelukjes

Bulten en blauwe plekken horen allemaal bij opgroeien. Maar het kan wel even schrikken zijn als je baby zich voor het eerst bezeert. Nu hij steeds mobieler wordt, kan hij zomaar zijn hoofd stoten of struikelen. En wat moet je dan? In paniek raken is vaak je eerste reactie. Mara blijf dus vooral rustig. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar probeer het toch. Anders maak je je baby misschien banger dan nodig is. Bekijk de situatie goed voor je naar de EHBO racet of 112 belt, ook als je bloed ziet. Met een kus en knuffel is waarschijnlijk de ergste schrik bij jullie allebei af.

Tip! Een blauwe plek of kneuzing? Een verkoelende gel, zoals Arnikind Vallen en stoten gel, helpt bij blauwe plekken, lichte schaafwondjes, zwellingen en kneuzingen. 

Controle over zijn lichaam

Je baby begint te leren dat hij kleine voorwerpen kan oppakken met zijn duim en wijsvinger. Dit noemen we ook wel de ‘pincetgreep’. Als hij eenmaal doorheeft hoe het werkt zal hij van alles op die manier oppakken, zoals zijn eten. Maar tegelijkertijd vindt hij het ook leuk om te merken dat dingen op de grond vallen als hij zijn vuist balt en weer opendoet. Er vervolgens naar wijzen zodat jij het kan oppakken is natuurlijk ook een erg leuk spelletje.

Wist je dat…

Je baby eigenlijk nog geen schoenen nodig heeft? Zijn voeten groeien snel en hebben alle ruimte nodig om dit te doen. Op blote voeten staan sterkt zijn beenspieren aan en door de texturen van de vloer te voelen verbetert zijn evenwicht.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 34
Sluiten