Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 35

Luister eens goed naar je baby’s gebrabbel, klinkt het al wat logischer? Vanaf nu begint je baby namelijk klanken achter elkaar te herhalen en lijkt zijn gebrabbel soms op een bestaand woord. Het kan ook zomaar gebeuren dat je baby deze maand ‘mama’ of ‘papa’ tegen je zegt en ook echt begrijpt dat jij bij die naam hoort!

Je baby in bad

Vanaf nu kun je je kind langzaam laten kennismaken met het grote bad. Kijk uit, want sommige baby’s vinden dit in het begin nogal eng. Vul het bad niet helemaal, je baby heeft maar een klein laagje water nodig om mee te spetteren. Je kunt badderen natuurlijk leuker maken met speeltjes en lekkere babyzeep. Maar veiligheid is ook heel belangrijk, daarom hier wat tips:

  • Leg een antislipmatje in bad, zodat je baby niet ineens onder water glijdt.
  • Laat je baby niet met de kraan spelen, dit kan leiden tot brandwonden.
  • Om ongelukken te voorkomen kun je je baby zich beter niet laten optrekken of staan in bad. Zitten is het veiligst.
  • Laat je baby nooit alleen in bad achter.

Televisie kijken: ja of nee?

Je baby vermaken voor de televisie is lekker makkelijk, maar is het wel goed voor hem? Experts raden af om kinderen onder de twee jaar regelmatig televisie te laten kijken. Je baby’s hersenen staan namelijk op deze leeftijd open voor allerlei ervaringen en leermomenten. Door de wereld en zijn lichaam te ontdekken, ontwikkelt hij zich op elk vlak beter dan door voor de televisie te zitten.

Wist je dat… 

Je baby rond deze tijd doorkrijgt dat je nog steeds er bent, ook al ben je de kamer uit? Daarom is de kans groot dat zijn verlatingsangst afneemt.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 35
Sluiten