Redactie
Redactie Algemeen 7 juni 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 37

Valt het opvoeden van jullie kind zwaarder dan je had gedacht? Het kan natuurlijk dat jij en je partner een ander idee over de opvoeding hebben. Probeer hierover te praten en sluit compromissen. Het is goed om een front te vormen voor je kind.

Je baby & zijn lievelingsknuffel

De kans is groot dat je baby een knuffel, deken of speeltje heeft wat hij dag en nacht met zich meesleept. Sommige kinderen hebben al met drie maanden oud een favoriet speeltje en anderen ontwikkelen nooit een voorkeur. Als jouw kindje een lievelingsknuffel heeft, kan hij hier veel troost en rust uit halen. Fijn vertrouwd voor als hij uit logeren gaat of ziek is. 

Opvoedstress: doe je het wel goed?

Waarschijnlijk heb je af en toe een dipje, want hoe weet je nou of je het wel allemaal goed doet als mama? Zeker nu je kind ouder wordt, kom je veel in contact met andere mama‘s en dat kan nog wel eens voor onzekerheid zorgen.

Vergelijkingsmateriaal

De grootste reden dat de meeste moeders onzeker te worden is door het vergelijken van hun kindjes met anderen. Want waarom loopt de baby van de buurvrouw bijvoorbeeld al wel en kruipt jouw kind nog amper? Laat je niet gek maken! Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Misschien is je kind laat met lopen, maar kan hij weer eerder praten.

Wist je dat…

Je baby nu specifieke dingen kan onthouden? Zo weet hij waarschijnlijk precies waar zijn speelgoed ligt opgeborgen. Ook kan hij gebeurtenissen imiteren die hij weken eerder heeft gezien. 

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 37
Sluiten