Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 38

Als je je baby een simpele vraag stelt, snapt hij dit ondertussen prima. Vraag bijvoorbeeld of hij z’n fles wil en hij zal met zijn gezichtsuitdrukking en geluidjes laten horen wat hij daarvan vindt.

Tijd voor een eigen persoonlijkheid

Je kind begrijpt steeds beter dat hij zijn eigen persoon is. Je zult merken dat hij rond deze leeftijd zijn eerste karaktertrekjes laat zien. Is hij telkens aan het lachen, vindt hij het gezellig met veel mensen om zich heen of houdt hij juist van rust en de mensen die hij kent? Het is leuk om je baby als mens te leren kennen en waarschijnlijk zie je ook eigenschappen van jezelf terug.

Je baby & trap beklimmen

Het kan niet anders dan dat je baby ondertussen de trap heeft ontdekt. Sommige baby’s kunnen niet wachten om deze Mount Everest te beklimmen. Als je baby veel bij het traphekje rondhangt, is dat een duidelijk teken. Maar wat is verstandig? Hem erop laten of juist negeren? Alleen als je kind echt keer op keer interesse toont, kun je samen de trap verkennen.

Veiligheid voorop

Om je baby's veiligheid te garanderen, kun je het hem het beste leren om de trap veilig te beklimmen. Maar natuurlijk moet je hem nooit alleen laten bij de trap. Maak een regel dat je kind alleen op de trap mag kruipen als je zijn hand vast kunt houden. De meeste ongelukjes gebeuren namelijk op de trap, dus opgepast!

Wist je dat…

Het gedeelte van je baby's hersenen dat de gedachten en emoties vormt hard aan het groeien is? Binnenkort zal je merken dat hij echt een eigen willetje krijgt als je hem bijvoorbeeld in een autozitje wilt zetten, maar hij daar geen zin in heeft.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 38
Sluiten