Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 39

Is jouw baby een echte druktemaker? Rond deze tijd leert je baby om aandacht te trekken door opzettelijk te hoesten, gillen of jengelen. Een handig trucje, maar voor jou kan het behoorlijk vermoeiend zijn. Houd vol, het is maar tijdelijk!

Je baby & vakantie

Op vakantie gaan met je baby is een hele onderneming. Er gaat veel meer voorbereiding aan vooraf dan vroeger; bijvoorbeeld de zoektocht naar een kindvriendelijk hotel en de waslijst aan spullen die extra mee moeten. Daarnaast blijf je op vakantie ook altijd ‘mama van’ en kun je dus moeilijk even een dagje helemaal nergens aan denken. Maar denk ook aan de voordelen, want wat is fijner dan je kind zien genieten van alle nieuwe indrukken of samen te zwemmen?

Tijd voor jezelf nemen

Als nieuwe mama schiet tijd voor jezelf er weleens bij in. Toch is het belangrijk om af en toe een momentje voor jezelf in te plannen. Tijd is schaars, maar je hoeft echt geen hele dag weg om te kunnen relaxen. Er zijn genoeg simpele manieren om even te genieten, zoals:

  • Even in je eigen wereld met een boek
  • Een verwenafspraak bij de kapper of schoonheidssalon plannen
  • Lekker in bad gaan met een muziekje op
  • Even online shoppen (voor jezelf!)
  • Je hoofd leeg maken door te sporten

Wist je dat…

Je baby nu al betrokken kan raken bij etenstijd? Als je kind al gewend raakt om aan tafel te zitten, kun je hem als hij wat groter is makkelijk tafelmanieren aanleren. En natuurlijk krijgt hij ook gelijk het belang van samen aan tafel eten mee!

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 39
Sluiten