Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 4

Je baby’s huidje wordt steeds zachter en gladder. Ook krijgt hij een gezond kleurtje op zijn wangen en begint hij steeds meer geluiden te maken. Hij gorgelt en pruttelt er op los in een poging zijn gevoelens te uiten. Ook al is er nog niets te verstaan, probeer wel zoveel mogelijk terug te ‘praten’. Dit stelt je kind gerust.

Praten met je baby

Reageer op je baby’s gebrabbel door hem dicht bij je te houden en tegen hem te praten. Zo kan je baby je gezichtsuitdrukkingen zien en daar vertrouwd mee worden. Blijf zoveel mogelijk tegen je baby praten. Hij vindt het fijn om je stem te horen, ook al ben je aan de andere kant van de kamer.

Wat ziet hij?

Je hebt vanaf nu kans dat je je kind steeds vaker ziet reageren op een fel gekleurd speeltje, je gezicht of andere gebeurtenissen die voor zijn neus plaatsvinden. Dit komt doordat je kind langzaamaan beter gaat zien en zich bewust wordt van alles om hem heen.

Je baby en motoriek

Het kan gebeuren dat je kind zijn arm uitstrekt naar bepaald speelgoed als dat voor hem wordt gehouden. Hij zal het nog niet vastpakken, maar houdt zijn vuistje waarschijnlijk gebald. Dit is niet gek. Je baby leert net begrijpen dat hij die gekke dingen die benen en armen heten kan bewegen. Het duurt nog iets langer voor hij ook doorheeft wat hij er precies allemaal mee kan.

Wist je dat…

De maag van je baby vier tot vijf keer zo groot wordt als hij lucht naar binnen zuigt? Als je baby een maand oud is, is zijn maaginhoud verdrievoudigd, maar dan alsnog is de inhoud niet meer dan een tiende van jouw eigen maag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 4
Sluiten