Je baby’s ontwikkeling: week 40

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Nog maar een paar maanden geleden kon je baby niet zelfstandig zitten en moet je hem nu eens zien! Hij kan langer rechtop zitten als hij dit wil en trekt zich op aan meubels om te kijken wat er op hoger niveau te beleven valt.

Praten met je baby

Je baby begrijpt steeds meer woorden en simpele zinnen, dus blijf lekker samen oefenen. Een handige oefening is om vaker op een volwassen toon tegen je kind te praten. Dus vraagt hij om zijn ‘fes’, stel de vraag dan nog een keer als ‘Wil je je flesje hebben?’. Door het horen van de klanken en tonen van woorden, leert je kind sneller de goede benaming.

Oppasopa en –oma, werkt dat?

Bij een oppas gelden jouw regels, maar als je (schoon)ouders oppassen nemen ze vanuit hun eigen ervaring ook gewoontes mee. Soms sluiten die goed aan bij jouw opvattingen, maar het kan ook behoorlijk botsen. Vervelend, want je legt ze niet voor niets uit hoe je de regels voor je ziet.

Pick your battles

Je (schoon)ouders zijn nu eenmaal niet precies zoals jij. Besef dat ze hun eigen instinct niet uit kunnen zetten, dus kies de punten die je het belangrijkste vindt en heb het daar over. Vaak doet een goed gesprek wonderen. Leg uit dat je de hulp enorm waardeert, maar je op bepaalde punten het liever op jouw manier ziet. Als jullie er echt niet uitkomen, kun je altijd ervoor kiezen om een andere manier van kinderopvang te regelen.

Wist je dat…

Sommige mama's rond deze tijd alweer verlangen naar een tweede kindje?Het voordeel is natuurlijk dat er weinig leeftijdsverschil tussen je twee kids zal zitten, maar bedenk je goed dat het wel heftig is om alles keer twee te moeten doen!

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 40
Sluiten