Je baby’s ontwikkeling: week 41

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Vanaf deze maand gaat je baby’s ontwikkeling met sprongen vooruit. Voor je het weet kan hij zonder hulp staan, zich door de kamer bewegen en zijn eerste zin zeggen. Tijd om dus extra te genieten van alle veranderingen die je ziet bij je baby.

Je ondeugende baby

Nu je baby steeds mobieler wordt en de controle over zijn lichaam krijgt, zal hij zijn grenzen steeds proberen te verleggen. Simpelweg omdat hij het nu kan. Dus of hij nu de vloer aflikt of een volle luier probeert af te doen, het komt allemaal voort uit nieuwsgierigheid. Ook al is het dus soms frustrerend, onthoud dat dit maar tijdelijk is. Want soms is het ook best grappig, toch?

Spelen met je baby

Op dit moment is er niets leuker voor je baby dan proberen zijn handen bij elkaar te krijgen. Voor jou een kunstje van niks, maar voor je kind een hele prestatie. Een leuk spelletje is daardoor snel verzonnen. Geef je baby een twee houten lepels en doe voor hoe je die tegen elkaar kunt slaan. Ook al kost het eerst nog wat moeite, als hij eenmaal in het ritme zit moet je hem juist weer proberen te stoppen.

Wist je dat…

Je baby dolgraag hetzelfde wil doen als jij? Haren kammen of tandenpoetsen, het heeft er nog nooit zo interessant voor hem uitgezien!

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 41
Sluiten