Je baby’s ontwikkeling: week 42

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

De kans is groot dat je baby nu vol trots overeind zit en zelfs kan lopen als hij zich aan meubels vasthoudt. Als je zijn handen vasthoudt, zal je zien dat hij probeert om zelf te gaan lopen. Kun je je voorstellen dat hij over een paar maanden écht zelf zijn eerste stappen zet?

Het dragen van je baby

Natuurlijk weet je hoe je je baby moet vasthouden en dragen. Maar nu hij zwaarder wordt, moet je wel opletten voor blessures. Gebruik deze tips om de kans op een verrekte spier te verkleinen:

  • Ga altijd door je knieën als je je kind van de grond tilt.
  • Draag je je kind op je heup? Probeer dan de kant af te wisselen.
  • Investeer in een goede babydrager of draagzak, die het gewicht van je baby over je rug verdeelt.
  • Toch iets verrekt? Neem een warm bad of douche en kijk je partner lief aan voor een massage. Ook tijgerbalsem smeren voor het slapengaan kan helpen.

Je baby & gebit

Rond deze tijd kunnen de kiezen van je kind doorkomen. Hierdoor kan je baby pijn krijgen in zijn kaak en oren, maar ook kan hij last krijgen van diarree, huilbuien, koorts en gebrek aan eetlust. Er bestaat speciale gel die je op de kaken van je baby kunt smeren om de pijn te verlichten. Liever een stevigere aanpak? Overleg met je huisarts over pijnstillers.

Wist je dat…

Je baby’s gekwijl kan zorgen voor huiduitslag? Veeg daarom je baby’s kin zo vaak mogelijk af als zijn tanden en kiezen doorkomen.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 42
Sluiten