Je baby’s ontwikkeling: week 47

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Sommige kinderen zijn ondeugend en snakken naar avontuur, terwijl anderen zich prima vermaken op hun speelkleed. Heb jij een drukke, avontuurlijke baby? Onthoud dan dat hij op deze leeftijd niet inziet welke gevolgen zijn acties hebben.

Je baby & slapen

Tegen deze tijd heeft je baby waarschijnlijk een fijn slaapritme ontwikkeld. Niet alleen slaapt hij meer ’s nachts, maar hij is ook gewend aan het ritueel voor hij gaat slapen. Heb je nog geen slaapritueel? Denk dan aan in bad gaan, knuffeltijd of voorlezen en stel je eigen routine samen. Zorg er wel voor dat je baby wakker is als het bedtijd is en hij zelf in slaap kan vallen. Anders leert hij alleen in slaap te vallen wanneer jij hem knuffelt of vasthoudt.

De eerste verjaardag

Het lijkt misschien nog ver weg, maar je baby’s eerste verjaardag is al in zicht. Hoe ga je het vieren en wat is slim? Je baby krijgt zelf weinig mee van zijn verjaardag, maar het is natuurlijk zonde om deze dag zomaar voorbij te laten gaan. Maak het daarom een extra leuke dag voor je baby. Nodig familie uit, maar maak het niet te druk en zorg voor speciaal speelgoed voor je baby. Vergeet niet de camera erbij te pakken, want dit moment wil je je natuurlijk blijven herinneren!

Wist je dat…

Je baby, op ongeveer drie uur na, nog evenveel slaapt als toen hij net geboren was? Hij verdeelt zijn slaapuren alleen anders.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 47
Sluiten