Je baby’s ontwikkeling: week 48

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Veel baby's ontwikkelen hun eigen taal en gebruiken geluiden om zichzelf duidelijk te maken. Maar langzaamaan worden deze geluiden echte woorden en leert je baby steeds beter praten. Dit proces kan nog wel ruim een half jaar duren.

Je baby & lopen

Als je baby nog niet aan het lopen is, dan zitten zijn eerste stapjes er zeker aan te komen! Maak je geen zorgen over het tempo waarin hij zich ontwikkelt. Je hoeft pas aan de bel te trekken als je baby over zes maanden zijn eerste stapje nog niet heeft gezet.

Nog geen eerste stapjes?

Zolang je baby blij is en het wil proberen, zit het goed. Probeer hem enthousiast te maken door voor hem te knielen en je handen uit te steken. Grappig feitje: meeste baby’s zetten hun eerste stapjes met hun gebogen, uitgestoken armen en gespreide voeten voor extra evenwicht.

Je post-baby lichaam accepteren

Bijna een jaar na de bevalling zal je moeten accepteren dat je lichaam waarschijnlijk veranderd is. De zwangerschap heeft misschien sporen achtergelaten op je lijf: striae, cellulitis, hangend vel of een extra vetrolletje, het hoort er helaas allemaal bij. Het heeft geen zin om te blijven hangen in het verleden. Denk eerder aan wat voor moois je lichaam je gegeven heeft en probeer vrede met je nieuwe lichaam te sluiten.

Wist je dat…Vrouwen ongeveer anderhalf jaar na de bevalling van hun kind onzeker blijven over hun uiterlijk?

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 48
Sluiten