Je baby’s ontwikkeling: week 49

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Het geslacht van je kind gaat pas op latere leeftijd een rol spelen. Zo kan het nu zijn dat je zoon alleen maar met poppen speelt en je dochter met auto's. Maar dat hij of zij over een aantal maanden juist weer wel typische speelgoedkeuzes maakt.

Je baby & regels 

Voor je baby is goed en fout gedrag nog niet te onderscheiden. Maar je kunt al wel een voorkeur voor gedrag aanleren als je dat wilt. Pak bijvoorbeeld het krijtje af voor hij er mee op de muur kan kliederen en houd je aan je eigen regels. Door lang genoeg het krijtje af te pakken zodra hij iets doet wat jij niet wilt, legt hij vanzelf de connectie. Het is handig om dit soort regels nu al bij je kind duidelijk te maken, voor hij straks in zijn ‘nee-fase’ schiet als peuter.

Baby gebarentaal

Veel baby’s worden rond deze tijd gefrustreerd door het feit dat ze zich nog niet goed kunnen uitdrukken. Rond de zes tot negen maanden oud begrijpen ze namelijk de wereld om zich heen al goed. Ze kunnen dit alleen niet overbrengen naar anderen. Gelukkig kun je al veel van je baby’s communicatie begrijpen met behulp van baby gebarentaal! Begin klein en leer langzaam je baby begrijpen. Het zal je veel huilbuien en frustratie schelen!

Wist je dat…De woordenschat van kinderen die gebarentaal hebben gebruikt als baby vaak groter is? Ook lijkt het IQ van die kinderen hoger te liggen.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 49
Sluiten