Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 50

Binnenkort vindt de laatste periodieke controle bij het consultatiebureau plaats. Er wordt gekeken naar je baby’s groei en gewichtstoename. Dat je niet meer zo vaak op controle hoeft, betekent niet dat je niet meer welkom bent. Twijfels of vragen? Bel je consultatiebureauarts gerust!

Het eerste tandartsbezoek

Als je baby rond de anderhalf à twee jaar oud is, kan je zijn eerste tandartsbezoek plannen. Omdat kinderen vaak bang zijn voor de tandarts is het slim om hem zo vroeg mogelijk te laten wennen. Neem je kind bijvoorbeeld mee als je zelf gaat. Zo raakt hij vertrouwd met de assistentes en de omgeving.

Bang voor de tandarts?

Ben je zelf bang voor de tandarts? Dan kan je baby beter met je partner mee. Baby’s pikken namelijk snel emoties op en als je baby ziet dat jij het allemaal maar eng vindt bij de tandarts, zal hij zelf ook eerder angstig worden bij de tandarts.

Samen jullie baby opvoeden

Nu je baby steeds meer groeit en een eigen wil krijgt, is het aan jou en je partner om hier mee om te gaan. Natuurlijk, jullie zijn het inmiddels eens over een slaaproutine en hoeveel speelgoed ze mag hebben. Maar binnenkort zul je het eens moeten worden over het terechtwijzen van je kind. Welke aanpak past bij jullie? Probeer dit nu alvast bespreekbaar te maken, zodat er straks sneller knopen doorgehakt kunnen worden. Het oneens zijn geeft niets, jullie vinden elkaar vanzelf ergens in het midden.

Wist je dat…Maar liefst 40 procent van de kinderen in Nederland een allergie heeft? En dat koemelkallergie met stip op nummer 1 staat?

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 50
Sluiten