Je baby’s ontwikkeling: week 51

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Je baby gebruikt rond deze week minstens twee woorden waarvan hij de betekenis begrijpt. Misschien praat hij nu vooral nog in zijn eigen taaltje en oefent hij met intonatie of rollenspel, maar voor je het weet kwebbelt hij de oren van je hoofd.

Je baby & imitatiegedrag

Voor je baby ben jij het centrum van de wereld. Daarom is het ook logisch dat hij jou graag wil na doen, want zo leert hij zijn basisgedrag. Borstel jij elke dag je haar voor je baby’s neus? Dan moet je niet gek opkijken als je baby dezelfde beweging probeert te maken. Heel lief, maar het blijft oppassen dat je geen verkeerd gedrag aanleert.

Zo pak je driftbuien aan

Driftbuien heeft je baby op deze leeftijd eigenlijk niet. Maar het kan zomaar dat je kind ongeveer een jaar vroeger is met driftbuien. Het resultaat: een gillende baby die zichzelf op de grond gooit en niets meer wil. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn frustratie, niet lekker zijn, onbegrip, vermoeidheid of honger. De beste oplossing is de driftbui negeren. Hoe minder aandacht je eraan geeft, hoe sneller het over is.

Wist je dat…Je baby straffen op deze leeftijd nog geen zin heeft? Hij begrijpt niet wat er aan de hand is als je boos bent en kan bang worden van je intonatie.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 51
Sluiten