Je baby’s ontwikkeling: week 52

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Hoera! Je baby is een jaar oud! Had je ooit gedacht dat deze dag zo snel zou komen?  Vanaf nu gaat je dreumes op weg naar zijn peuterjaren. Dat betekent dat hij de komende maanden nog meer zelfstandigheid zal zoeken en de wereld gaat ontdekken.

Het verjaardagsfeest

De verleiding om helemaal uit te pakken bij je baby’s eerste verjaardag is groot. Toch is het verstandig om het rustig aan te doen. Je hebt tenslotte nog meer verjaardagen in het verschiet en later krijgt je kind er zelf ook meer van mee. Kies nu voor een dag waar je baby echt blij van wordt. Zorg voor vermaak en nodig de mensen die hij kent uit. Dat is voor hem al feest genoeg!

Je baby & nieuwe angsten

Voor kinderen zijn er een hoop dingen eng, omdat ze alles letterlijk bekijken. Waar gaat het water naartoe als je de stop uit bad trekt? En hoe kan het dat hij daar niet in meegezogen wordt? Nieuwe angsten zoals deze horen er nu eenmaal bij als je dreumes of peuter bent. Gelukkig gaan ze vaak vanzelf over. De meest voorkomende angsten zijn harde geluiden, dieren, water, het donker en verlatingsangst. Dus bereid je voor!

Wist je dat…Je baby in het afgelopen jaar 25 centimeter gegroeid is en ongeveer 7 kilo is aangekomen?

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 52
Sluiten