Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 6

Het is belangrijk dat je blijft spelen met je baby en hem dingen leert over de wereld om hem heen. Je baby kijkt graag om zich heen. Laat hem daarom op je schoot de kamer in kijken, dat is een groot avontuur!

Ontwikkeling van je baby

Waarschijnlijk is je kind al druk bezig geluidjes te produceren. Hij kirt en brabbelt er op los. Reageer hierop door ook tegen hem te praten en zijn geluidjes na te doen. Als je tegen je baby praat als je bezig bent in huis of met hem verschoont, helpt dit zijn ontwikkeling te stimuleren.

Een slaapritme

Rond deze tijd gaat je baby begrijpen dat hij ’s nachts meer kan slapen en overdag minder. Dit is dus goed nieuws voor je eigen rust! Je hebt zelfs kans dat je baby het redt om nu ’s nachts wel vijf tot zes uur achter elkaar te slapen. Ook ontwikkelt je kind langzaam een ritme in zijn dagdutjes. Zodra je door hebt wat de vaste tijden zijn, kun je hierop inspelen en langzaamaan een slaapschema ontwikkelen.

De eerste glimlach

Je kind herkent jou en je partner nu zodra je voor hem staat en zal hierdoor ook liever door jullie opgepakt worden dan door een ‘vreemde’. Hierdoor heb je grote kans dat rond deze tijd je kind voor het eerst echt zal lachen! Een echte lach herken je doordat zijn hele gezicht blij is om je te zien en hij niet alleen zijn mond gebruikt om te glimlachen. Lacht jouw baby nog niet en wil je dit stimuleren? Dan kun je niet vaak genoeg met je baby spelen, knuffelen of hem zachtjes kietelen.

Wist je dat…

Alle kinderen geboren worden met blauw/grijze ogen? Alleen kinderen met donkere huidskleur kunnen al vanaf de geboorte donkere ogen hebben. De blijvende oogkleur van je kind is pas zeker als hij een half jaar oud is.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 6
Sluiten