Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 7

De weken zijn voorbij gevlogen en je baby is alweer bijna twee maanden oud! Hij is zijn echte babyface van de eerste weken kwijt en is alert en rustig als je hem oppakt. Het duurt nog wel even voor hij zijn hoofd zelf goed overeind kan houden, maar hij is hard aan het oefenen. Ook kan je baby nu echte tranen produceren als hij huilt.

Lichamelijke ontwikkeling

Je baby is druk bezig zijn lichaam te leren kennen. Hij ligt er al wat meer ontspannen bij, met zijn benen wat minder hoog opgetrokken. Ook opent je kind nu waarschijnlijk zijn vuistjes en houdt ze niet meer zo vaak gebald. Je zult merken dat hij wat meer gaat kijken naar zijn handen en zijn vingers zal bewegen. Zijn hoofdje kan hij een paar seconden omhoog houden, als je hem op zijn buik hebt liggen. Het is goed om dit een paar keer per dag te blijven doen. Zo blijf je de nekspieren van je kind trainen.

Je baby & voeding

Nu je baby iets ouder is, kun je wat meer tijd tussen de voedingen laten zitten. Als je je baby borstvoeding geeft, kan hij nu ongeveer drie uur zonder voeding en als je de fles geeft is dit ongeveer vier uur. Voor nu is deze voeding nog genoeg voor je baby, pas als hij rond de zes maanden oud is, kun je vast voedsel toevoegen aan zijn dieet.

Tip: Pas op met het toevoegen van vast voedsel en rijstebloem in je fles. Er gaan verhalen dat dit je baby beter zal laten slapen, maar omdat het spijsverteringsstelsel van je baby nog niet volgroeid is, kan deze dit niet verwerken. Het kan zelfs buikkramp en allergische reacties opwekken. Je hoeft pas vast voedsel aan het dieet van je kind toe te voegen als hij zes maanden oud is.

Wist je dat…

Meisjes zich sneller ontwikkelen dan jongens? Meisjes krijgen eerder tanden, gaan eerder puberen en zijn eerder volgroeid.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 7
Sluiten