Redactie
Redactie Algemeen 12 juli 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 8

Je hebt waarschijnlijk flink moeten wennen aan je rol als mama, maar gelukkig leer je elke dag weer bij. Er staan ook nog zoveel mooie ervaringen op je te wachten. Blijf dus echt genieten, want je baby groeit hard door. Wel tot een kilo per maand!

Gewend als ouder

Waarschijnlijk sta je nu wel wat steviger in je schoenen als toen je net moeder werd. Ondertussen heb je geen problemen meer met het voeden, luiers verschonen en het in bad doen van je baby. Maar dat betekent niet dat het moederschap je niet zwaar meer kan vallen. Het is volkomen normaal om nog erg moe te zijn en naar wat rustigere tijden te verlangen. Gelukkig is een lieve lach of wat gebrabbel van je baby vaak al genoeg om je weer op te peppen.

Je baby & vaccinaties

De eerste reeks vaccinaties wordt ook wel ‘de babyprik’ of ‘combinatieprik’ genoemd, omdat je kind in één keer voor verschillende ziekten wordt ingeënt. Namelijk voor Difterie, Kinkhoest, Tetanus, Polio en Haemophilus influenzae type b. De prikken zijn kosteloos en het consultatiebureau stuurt je een bericht als het tijd is voor de vaccinatie. Gebeurt dit niet? Neem dan zelf even contact op.

De bijwerkingen

De bijwerkingen zijn vaak mild, je kind voelt zich hooguit een dagje niet lekker of heeft wat last van de zwelling en jeuk. Bij het consultatiebureau kun je meer informatie krijgen, mocht je je zorgen maken over eventuele bijwerkingen.

Wist je dat…

Je baby’s ogen steeds beter leren om te focussen? Als je nu een knuffel ongeveer 20 centimeter van je baby’s gezicht afhoudt, volgt hij hem met zijn ogen.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 8
Sluiten