Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 9

Je baby’s hersenen zijn volop bezig om alles om zich heen te registreren. Vooral het gedeelte van de hersenen dat gaat over je baby’s gehoor, taal, geur, geheugen en emotie zijn constant aan het werk. Trots als je bent, is het enorm leuk om rond deze tijd te pronken bij familie en vrienden met alle dingen die je baby al heeft geleerd.

Grijpreflex

Rond deze tijd gaat je baby zijn handjes ontdekken. Je zal hem er naar zien kijken en hij doet pogingen om dingen op te pakken. Maar vaak zal zijn hand hard en ongecontroleerd neerkomen op het voorwerp dat hij probeert te pakken, omdat hij nog geen goede motoriek heeft ontwikkeld. Geef hem daarom zachte doekjes en knuffels om naar te grijpen. Ook rammelaars vindt je baby waarschijnlijk helemaal geweldig nu hij er geluid mee kan maken.

Jij & je partner

Als je nog geen zin hebt in seks, is dit helemaal niet raar. Je bent moe en hebt weinig tijd voor jezelf. Toch moeten jij en je partner elkaar niet uit het oog verliezen. Er zijn genoeg andere manieren om te laten merken dat je van elkaar houdt. Blijf praten; over je zorgen, verlangens en over de veranderingen die in jullie relatie plaatsvinden door de komst van jullie baby. Je zult zien dat jullie steun bij elkaar vinden.

Tijd samen doorbrengen

Probeer ook tijd te vinden om samen te lachen en blijf elkaar knuffelen en zoenen. Dat is in deze periode enorm belangrijk en helpt je te relaxen. Knijp, zodra het kan, er samen even tussenuit. Weer even samen naar de film gaan of uit eten, geeft je energie waar je nog weken op kunt teren.

Wist je dat…

Je baby's hersenen op dit moment wel 1000 triljoen zenuwen aan het ontwikkelen is? Dit zijn er twee keer zoveel als bij een volwassene.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 9
Sluiten