Marleen Staal
Marleen Staal Baby 29 jan 2019

Lekker aan de baby puzzel: de leukste puzzels vanaf 1 jaar om mee te beginnen

Als je baby de ‘alles is te kauwen’-fase waarin alles in dat mondje verdwijnt ontgroeid is, kun je beginnen met het allerleukste speelgoed: een puzzel. Van jong tot oud, een puzzel maken is niet alleen een lekker tijdverdrijf, je traint er ook automatisch je brein mee. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Baby puzzel

Er komt een tijd – en die tijd gaat veel te snel – dat pluizige knuffels niet de enige interessante objecten zijn voor je baby. Behalve tafelpoten en jouw oorbellen waarop gesabbeld kan worden, wil je baby uiteindelijk ook uitdagender speelgoed. Vanaf een jaar of één kunnen baby’s en dreumesen al heel goed puzzelen. Vooralsnog wel met puzzels met grote stukken (vanwege het sabbel-gevaar) en daarom is het belangrijk de juiste puzzel te kiezen om mee te beginnen.

Zo is het belangrijk dat je puzzels kiest die bijvoorbeeld van hout zijn gemaakt of van een materiaal dat niet schadelijk is als je baby dit in zijn mond stopt. De meeste kinderpuzzels hebben een keurmerk, waardoor je weet dat ze geschikt zijn voor de kleine.

Nopjespuzzels

Naast puzzels met grote stukken, zijn puzzels met vormen of nopjespuzzels heel geschikt om mee te starten. Deze zijn namelijk heel handig voor kleine handjes om vast te houden en hoe groter de vorm, des te makkelijker deze in het daarbij horende gat te leggen is.

En het oog wil natuurlijk ook wat. Heldere kleuren spreken baby’s aan en stimuleren hun brein, dus kies voor vrolijke puzzels. Als je graag plastic wil vermijden, heb je gelukkig genoeg keus in allerlei houten puzzels.

Vanaf 0 jaar

 

puzzels

via I Love Speelgoed

puzzel

via Wehkamp

puzzels

via I Love Speelgoed

Vanaf 1 jaar

puzzel

via HEMA

puzzel

via Bol.com

Vanaf 2 jaar

puzzel

via Wehkamp

puzzel

via Wehkamp

puzzel

via HEMA

Vanaf 3 jaar

puzzel

via Kidsdeco

puzzel

via Bol.com

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker aan de baby puzzel: de leukste puzzels vanaf 1 jaar om mee te beginnen
Sluiten