Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Baby 24 apr 2019

Met je baby naar het strand? Zo wordt zijn eerste strandervaring een succes!

De eerste vaste hapjes, de eerste stapjes en de eerste keer logeren: eigenlijk zijn alle eerste keren reuze spannend! Jij kunt misschien wel hartstikke enthousiast zijn, het is natuurlijk altijd de vraag of je baby dat ook is. Maar een goede voorbereiding kan het halve werk zijn. Wil jij je kleintje voor de eerste keer meenemen naar het strand? Met deze tips wordt zijn eerste strandervaring vast en zeker een succes!

LEES OOK: Een dagje naar het strand met je baby? Da’s hartstikke gezond!

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Hierbij staat plezier, maar zeer zeker ook veiligheid centraal. Van een wateremmetje tot een strandtent en zonnebrand; stop je tas vol essentials! Op deze manier zorg je ervoor dat je baby zich niet verveelt én geen nare ervaringen doorstaat (zoals verbranden).

Take it slow

Laat je kleintje in eerste instantie wennen aan deze nieuwe omgeving. Loopt hij naar het water? Laat hem zijn gang gaan – tot op zekere hoogte natuurlijk! -. Pakt je kindje het zand op? Speel met hem mee!

Spelen

Baby’s zijn gek op verkennen, dus stimuleer de nieuwsgierige aard van je kleintje. Maak samen vormpjes van het zand, dompel jullie voetjes onder in het zeewater en verzamel schelpjes. It’s all about having fun! 

LEES OOK: Feiten & fabels: zonnen

Leren

Een dagje staat garant voor nieuwe impulsen, waardoor jij je kindje veel kunt leren. Welke dieren leven er allemaal op het strand? Hoe komt het dat de water bewegen in golven? En vooral: hoe loop je op het strand?

Bijzonder

Draai muziekjes, maak foto’s, eet ijsjes en lach! Op deze manier maak je de eerste stranddag van je kleintje bijzonder en zal hij het strand associeren met blije gevoelens.

Reageer op artikel:
Met je baby naar het strand? Zo wordt zijn eerste strandervaring een succes!
Sluiten