Redactie
Redactie Baby nieuws 7 jun 2018

Baby van bijna halve kilo overtreft verwachtingen

Moeder Rodericka Moore was nog maar 24 weken zwanger toen ze beviel van zoon Amari. Hij woog iets meer dan 425 gram en de dokters verwachtten dat hij de volgende ochtend niet zou halen. Maar Amari vocht keihard en is nu een gezonde baby.

Toen Rodericka 20 weken in verwachting was, werd ze gediagnosticeerd met pre-eclampsie – zwangerschapsvergiftiging. Kort daarna ontwikkelde de moeder ook nog het HELLP-syndroom, een nog ernstigere vorm van zwangerschapsvergiftiging.

Weinig kans

De artsen besloten dat de baby van Rodericka niet langer veilig in haar buik kon blijven, maar direct met 24 weken gehaald moest worden. De moeder beviel van de kleine Amari, die met zijn 425 gram 10 procent kans op overleving kreeg.

“Ze dachten dat hij de nacht niet zou overleven”, vertelt de moeder. “Maar ik had vertrouwen. Iedere dag was een wonder. Ik keek naar hem als een moeder en ik was zo opgewonden. Nu pas realiseer ik me hoe klein hij toen eigenlijk was.”

Naar huis

Rodericka moest vijf dagen geduld hebben voordat ze haar zoon überhaupt mocht aanraken, vanwege de kans op infecties. Na 120 dagen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU), meerdere operaties en een longsteking, mocht Amari dan eindelijk naar huis.

Gezond en speels

Nu weegt het jochie vijf kilo. “Hij is een gezonde en speelse baby”, vertelt Rodericka. “Hij speelt graag met zijn broer. Hij heeft nog ondergewicht en is nog niet zo ver als andere baby’s van zijn leeftijd. Maar hij doet het ontzettend goed!

Bron: Parents

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baby van bijna halve kilo overtreft verwachtingen
Sluiten