Zoete herinneringen

Zoete herinneringen

De eerste verjaardag van je baby is een mooie gelegenheid eens terug te kijken op het afgelopen jaar. En je af te vragen wat de toekomst zal brengen. Hoe maak je van die eerste verjaardag – voor jou en je kind - iets onvergetelijks? Mama en Zo geeft tips voor tastbare herinneringen.

En dan is er die eerste verjaardag! Is het al weer een jaar geleden dat je je bolle buik verloor en er dat nieuwe mensje bij kwam in je leven? Hoe is het mogelijk dat dat kleine, krijsende wezentje twaalf maanden later op twee benen door de kamer waggelt? Er is vast veel gebeurd en veranderd in afgelopen jaar. De eerste verjaardag van je dreumes is een prachtige gelegenheid om daar even bij stil te staan.

Mijmeren

Bekijk de foto’s van je zwangerschap en de eerste beelden van je kind nog eens. Haal samen met die speciale gasten bijzondere herinneringen op over je zwangerschap, de geboorte en zijn eerste jaar. Ook leuk is om op het tijdstip dat je baby is geboren een fles champagne te ontkurken en/of de taart aan te snijden. Mits dat niet in de nachtelijke uurtjes valt natuurlijk! Misschien vind je het een mooi idee om deze momenten op film vast te leggen?

Tijdcapsule

Vraag de gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Dat kan met de baby te maken hebben, zoals foto’s met een verhaaltje - bijvoorbeeld van logeren bij opa en oma – maar dat hoeft niet. Het kan bijvoorbeeld ook een CD met de nummer 1 hits van dat jaar, of een krant zijn. Stop alles in een ‘tijdcapsule’ – een koffer, of een bijzonder kistje - en geef dit aan je kind wanneer hij achttien wordt.

Bijzondere gastenboeken

Vergroot een foto van je kind – bijvoorbeeld op A0 of A1 formaat, dit kan bij een copyshop - en laat iedereen hier met een speciale stift een boodschap op schrijven. Laat de gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafellaken schrijven en bewaar dit voor later. Dit kan een heel bijzonder cadeau worden als je kind later het huis uit gaat, of trouwt.

Creatief

Leuke herinnering én leuk om te doen. Geeft alle gasten papier, kleurtjes, wascokrijtjes en viltstiften en laat ze een portret van de jarige tekenen. Figuratief of abstract, alles mag! Maak er na afloop een leuke collage van. Als je veel kleine kinderen verwacht is er natuurlijk niets zo leuk, om ze met z’n allen een reuze vingerverfschilderij te laten maken.

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl