Komen jij en je kindje slaap tekort?

Komen jij en je kindje slaap tekort?

Heeft je kleintje moeite met in slaap komen of wordt hij ‘s nachts vaak wakker? Dat is aardig vermoeiend voor jullie allebei. Wat kun je hieraan doen?

Kinderen hebben veel indrukken te verwerken. Soms een beetje te veel. Veranderingen in het gezin, een verjaardag of een eerste schooldag kunnen ervoor zorgen dat ze onrustig worden en moeilijk in slaap kunnen komen.

Een spelletje

Soms heeft het moeilijk kunnen inslapen bij jonge kinderen te maken met een soort spelletje. Het kind zoekt naar de grenzen van wat wél en wat niet mag. Het komt telkens opnieuw uit bed of roept dat het niet kan slapen.

Ene optimale nachtrust

Voldoende slaap is voor opgroeiende kinderen heel belangrijk, omdat juist tijdens de slaap het groeihormoon geproduceerd wordt. Probeer daarom om de omstandigheden voor een goede nachtrust optimaal te maken. Zorg voor een goed bed en een frisse, goed geventileerde slaapkamer. Laat je kind niet vlak voor het slapen gaan naar spannende tv-programma´s kijken, maar lees rustig samen een boekje of vertel een verhaaltje. Een vast patroon of ritueel bij het naar bed brengen kan ook helpen.

Kindival bij onrust

Als je kind last heeft van rusteloosheid zorg dan voor een zo vast mogelijk ritme. Probeer overmatige prikkels zoals harde geluiden, spannende tv-programma’s en felle kleuren te vermijden. Speciaal voor kinderen met onrust en slaapproblemen is er Kindival, een rustgevend middel dat een gezonde slaap bevordert.

Geschreven door: Annewien