Niet genoeg borstvoeding. Fles?

Mijn baby is gisteren geboren, en het lijkt erop alsof ik niet genoeg melk heb. Ik twijfel of ik een fles moet bijgeven. 

Wanneer een baby net geboren is gaan de borsten hard aan het werk om melk te maken. De eerste paar dagen hoeft een baby maar heel weinig te drinken omdat het maagje nog erg klein is. Een paar milliliter is al genoeg. Wanneer je je kindje net zo vaak aan de borst legt als dat hij wilt, gaat je lichaam vanzelf zoveel melk maken als er nodig is. Na een paar dagen merk je al dat je borsten voller worden en dat je baby meer gaat slikken. Een fles bijgeven net na de geboorte is bijna nooit nodig. Als je twijfelt overleg dan met je verloskundige of kraamverzorgende.

Geschreven door: Annette Noordhof

 • mamaenzo_55c8997e4aebb
  12-09-2016 9:52

  Lees er ook wat meer over online, deze reactie vind ik persoonlijk erg kort en niet voldoende voor iemand die net is bevallen! Voer de druk en stress niet op hierom, als t niet lukt, ik heb na weken kolven alsnog heel/te weinig melk en de stress was zo hoog dat ik gestopt ben. Ja, zelfs met ervaren deskundige om mij heen. Achteraf gezien had ik eerder moeten stoppen, wat een stress en verdriet. Ik had heel graag borst voeding willen geven, maar soms gaat het niet makkelijk en VANZELF en moet je er heeeel veel moeite, tijd en energie en tranen instoppen.

  Maak je keuze

  Nederlands Vlaams ×

  Welkom Vlaamse mama's!

  Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

  Neem een kijkje op mamaenzo.be

  Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl