Redactie
Redactie Baby 13 apr 2019

7 tips om de babykamer zo fijn mogelijk in te richten voor je baby

De babykamer inrichten staat bovenaan je to-do list als de kleine er bijna aan komt. Je hebt op Pinterest waarschijnlijk de allermooiste trends op een rijtje gezet en weet precies wat je wil. Toch is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

Een fijne slaapomgeving is belangrijk voor je kleintje zodat hij of zij voldoende slaapuren krijgt en niet wordt gestoord tijdens het dutten.

Een optimale slaapomgeving voor je baby

We hebben zeven belangrijke tips voor je op een rij gezet zodat je de slaapkamer optimaal kan inrichten voor de kleine bébé.

1. Zorg ervoor dat de kamer stil is

Het is belangrijk dat je kleintje ongestoord kan slapen. Daarvoor is het belangrijk dat de kamer zo stil mogelijk is. Je kunt rekening houden met de plek van de kamer binnen je huis. Bijvoorbeeld niet aan de straatkant of boven de keuken in plaats van de woonkamer (als het huis veel geluid doorlaat).

Hoe ongestoorder je baby kan slapen hoe beter de nachtrust van je kleine is. En dat is ook weer fijn voor jezelf.

2. Niet te veel lichtinval op de slaapkamer

Het is niet alleen belangrijk dat je baby in stilte kan slapen, het is ook belangrijk dat er niet te veel licht in de kamer schijnt tijdens het slapen. Zeker gezien je baby het merendeel van de dag slaapt. Kies daarom voor verduisterende gordijnen op de babykamer. Een lamp met dimmer is ook een goede zodat je kleintje niet wakker wordt in een bak licht.

3. Kleurgebruik in de kamer van de baby

Kleuren hebben veel invloed op je baby. Knalkleurtjes kunnen voor onrust zorgen en het is dus beter om dat te vermijden. In dit artikel van Famme lees je alles over kleurgebruik en wat de invloed van verschillende kleuren op je kindje is.

4. Zorg voor een goede temperatuur op de slaapkamer

Je wilt misschien een lekker warm plekje creëeren voor je baby maar het is belangrijk dat de temperatuur gemiddeld tussen de 16 en 18 graden celsius is. De meest ideale temperatuur is 18 graden celsius en het is verstandig dat regelmatig te checken met een temperatuurmeter op de slaapkamer.

5. Zorg voor een opgeruimde kamer

Organiseer alles op de babykamer en blijf dit ook goed onderhouden. Laat geen rommel slingeren want dat kan voor onrust zorgen bij de baby. Daarnaast is het ook niet fijn voor jezelf als je baby op de commode ligt en je de trappelzak ergens anders hebt laten slingeren.

6. Creëer ook een fijne zitplek voor jezelf

Omdat je veel tijd doorbrengt op de babykamer is het belangrijk dat je ook voor jezelf een fijne plek creëert op de kamer. Dat kan bijvoorbeeld een fijne zithoek met comfortabele stoel zijn waar je je baby kan voeden en wiegen als dat nodig is.

7. Zorg voor een minimale inrichting

Een georganiseerde en opgeruimde babykamer is belangrijk en een minimalistische inrichting draagt daaraan bij. Dat wil zeggen: zo min mogelijk speelgoed op de kamer. Berg dat op in de woon- of speelgoedkamer zodat je kindje geen last heeft van te veel prikkels.

Reageer op artikel:
7 tips om de babykamer zo fijn mogelijk in te richten voor je baby
Sluiten