Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Baby 26 nov 2019

Deze 6 interieurtrends maken de babykamer van jouw kleintje compleet

Eén van de allerleukste dingen aan zwanger zijn, is dat je ook een babykamer kan gaan inrichten. Het liefst heb jij in je zestiende week alles al helemaal af. Is ook niet zo gek want de interieurtrends vliegen ons om de oren. Wij hebben de zes leukste voor je op een rij gezet.

Trends voor de babykamer

Ongetwijfeld heb jij al inspiratie opgeslagen op Pinterest en Instagram, maar wij hebben onze zes lievelingstrends toch maar even op een rijtje gezet. En het leukste van alles: de trends passen ook nog eens perfect bij elkaar. Shop ze!

1. Pompom mobiel

Een mobiel boven de wieg van je kleintje doen het altijd goed. Tegenwoordig kun je onwijs schattige designs scoren zoals deze met pompom’s eraan. Je kunt ze bestellen bij de Kleine Grote Draak.

2. Rotan bedje

Wij zijn echt nog lang niet klaar met de rotan trend en die zet zich dan ook steady voort in 2020. Op Instagram zien we ze ineens massaal voorbijkomen: rotan bedjes.

Het geeft direct een bepaalde stijl aan de kamer en je kunt rotan combineren met alle kleuren. Zwart voor een stoere uitstraling, blauw voor een royale inrichting voor jouw kleine prins en geel voor een vrolijke noot in de kamer.

3. Dierenbehang

Stiekem willen we dit behang wel in heel ons huis hangen. Je vindt dierenbehang in allerlei soorten kleuren maar heel populair op dit moment is goud op wit. Het is namelijk een stuk rustiger dan dezelfde print in het zwart en rust is absoluut een uitstraling die je in de babykamer wilt.

Deze trend kun je eindeloos combineren maar is vooral heel mooi bij rotan, hout, terracotta en okergeel.

LEES OOK: 7 tips om de babykamer zo fijn mogelijk in te richten voor je baby

4. Crème, wit en lichtgrijs

Het is fijn als een babykamer rust uitstraalt want je kindje moet er lekker kunnen slapen en rusten. Als je voeding op de kamer geeft is het voor jezelf ook wel fijn als je in een rustige opgeruimde ruimte zit. Tip: kies een fijne schommelstoel uit voor jezelf om je kindje in te voeden terwijl je zachtjes heen en weer wiegt.

Crème, wit en lichtgrijs doen het altijd goed in de babykamer. Deze rustige tonen zijn hot en zo’n beetje alles is dus ook verkrijgbaar in dit kleurenpalet.

5. Breisels

Breisels geven een warme uitstraling aan de kamer. Het werkt heel mooi om dit te combineren met andere materiaalsoorten. Je ziet nu veel van onderstaande breisels voorkomen in de naam van de baby. Schattig toch om boven het bedje of de commode aan de muur te hangen?!

6. Plantjes

Planten zorgen voor zuurstof in een ruimte en daarnaast ziet het er ook nog eens heel gezellig uit. Combineer dit met het dierenbehang en je hebt een mini-jungle voor je kleine.

Check je wel van tevoren welke plantjes wel en niet giftig zijn voor je kleintje?

Reageer op artikel:
Deze 6 interieurtrends maken de babykamer van jouw kleintje compleet
Sluiten