Tijd voor ontspanning! Zo geef je je kleintje een babymassage

Wat is het toch heerlijk om je baby vast te houden en te knuffelen. Het liefst laat je je kleintje nooit meer gaan en vertroetel je hem elke dag. Een babymassage geven kan daar onderdeel van zijn. Wij leggen je uit hoe je dat op een fijne manier doet.

Een baby kan enorm ontspannen van zo’n massage. Het is daarnaast ook nog eens goed om de band tussen jou en je kleintje te versterken.

LEES OOK: Quality time met je baby: 5 leuke cursussen om samen te doen

Tips als je een babymassage geeft

Wil jij je baby vertroetelen met een rustgevende massage? Hieronder lees je waar je aan moet denken en hoe je dat het best kunt doen.

1. Kies het juiste moment

Het is wel zo fijn als je baby alert is op het moment dat je een babymassage geeft. Daarom is het minder slim dit te doen voordat je kleintje gaat slapen. Beter doe je het als je baby weer wakker wordt of nadat je hem of haar in bad hebt gedaan.

Zorg daarnaast ook voor een fijne plek waar het niet te koud is. Ook is het goed om je kind op een veilige plek te leggen waar hij niet zomaar kan omrollen. Je zou dit op een schone handdoek op bed kunnen doen. Let er dan ook meteen op dat er geen vervelend licht in de ogen schijnt.

2. Gebruik fijne producten

Je kunt olie speciaal voor de huid van je kleintje gebruiken bij het het geven van een massage. Zorg er in ieder geval voor dat je kleintje dit niet in zijn of haar mond kan stoppen.

Wrijf voor je begint ook even je eigen handen warm want zelf zou je het ook niet prettig vinden om te worden gemasseerd met koude handen. Je kunt vast wat olie op je handen aanbrengen als je ze gaat warm wrijven.

3. Interactie met je baby

Maak gebruik van dit moment met je baby en zorg voor interactie. Het is tenslotte een moment dat bevorderlijk is voor jullie band samen. Praat tegen je kleintje tijdens het masseren, naar jouw stem luisteren maakt hem alleen maar nóg relaxter.

Babymassage: stap voor stap

 • Masseer eerst de voeten van je kleintje, begin bij de hielen en wrijf zachtjes richting hun teentjes
 • Masseer vervolgens de beentjes van je baby, begin onder de enkeltjes en masseer tot aan de heupjes
 • Masseer het buikje tot aan de borstkas van je kleintje, zorg ervoor dat je geen druk zet
 • Begin nu bij de schoudertjes en ga langzaam de armpjes af tot de pols, vermijd hierbij de handjes want anders kan je kindje olie in haar mondje krijgen
 • Nu kom je bij het hoofdje van je kleintje, masseer het voorhoofd en de wangetjes op een voorzichtige manier, zonder dat er olie in haar mond komt
 • Pak je baby hierna lekker in in een schone doek en geef een hele dikke knuffel aan je kleintje
 • Babyology

  Reageer op artikel:
  Tijd voor ontspanning! Zo geef je je kleintje een babymassage
  Sluiten