Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Baby 12 dec 2019

Dit worden de populairste babynamen van 2020 voor jongens en meisjes

Ben je zwanger? YES! Hoewel je misschien last hebt van de nodige zwangerschapskwaaltjes, staan jou (en je partner) ook enorm veel leuke dingen te wachten. Van het inrichten van de babykamer tot het bedenken van de babynaam. Met dat laatste helpen we je in ieder geval graag.

Of je nou gaat voor een Italiaanse naam of dat je het liefst een trendy babynaam kiest, er is zó veel. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder vind je een overzicht van de populairste babynamen en trends die het in 2020 gaan maken.

Babynamen trends in 2020

Omdat de lijsten van populaire namen inmiddels al een paar jaar domineren, verwachten we daar in 2020 niet veel verandering in. Deze 20 jongens- en meisjesnamen ga je ongetwijfeld nog vaak op een geboortekaartje zien staan aankomend jaar.

De populairste jongens babynamen

1. Sam
2. Levi
3. Noah
4. Lucas
5. Finn
6. Mees
7. Sem
8. Teun
9. Liam
10. Julian

De populairste meisjes babynamen

1. Saar
2. Nora
3. Julia
4. Mila
5. Emma
6. Luna
7. Evi
8. Tess
9. Puck
10. Lauren

Babynamen trends

We kunnen ellenlange lijstjes maken met de mooiste babynamen, maar we kunnen ook de trends voor 2020 voor je op een rij zetten. Hoewel het niet drastisch veranderd ten opzichte van 2019 zien wij wel een aantal toffe veranderingen in babynamenland.

1. Hele korte namen

Deze trend is een paar jaar geleden (laten we zeggen in 2016) al begonnen maar houdt aankomend jaar zonder twijfel nog stand. Namen als Jip, Sem, Muk, Pip en Sep blijven hartstikke hip in 2020. Ook gaan we meer verkleinwoordjes horen: zo verandert Nora in Noor en Sara in Saar.

2. Bijbelse namen

Ondanks de ontkerkelijking in Nederland blijven Bijbelse namen populair. Zo staat de naam Noah al jaren in de jongensnamen top 10 maar ook namen als Jonah, Bram (van Abraham), Anna, Sara en Salomé.

3. Namen die eindigen op -lou

Als er de afgelopen maanden een baby’tje is bijgekomen in jullie vriendenkring, is de kans groot dat het kindje een naam heeft gekregen die eindigt op -lou. De populairste namen die daarop eindigen zijn: Milou, Filou, Philou, Loulou, en Lou. Deze babynamen gaan we veel horen in 2020.

4. Engelse namen

Engelse namen zijn ook in Nederland een hit. Niet alleen omdat Meghan Markle afgelopen jaar geboorte gaf aan de lieve Archie, maar ook omdat het zo lekker bekt. Namen die we veel gaat horen zijn: Jack, Jimmy, Jean, Liam, Zoë, Liv en Ivy.

5. Oosterse namen

Dit type naam heb je ongetwijfeld ook al vaker voorbij horen komen de laatste tijd: Bodhi, Moon, Rama en Zen. Deze Oosterse namen hebben vaak een diepe betekenis en worden uitgekozen omdat ze echt bij het kindje passen.

Reageer op artikel:
Dit worden de populairste babynamen van 2020 voor jongens en meisjes
Sluiten