Gina Koninkx
Gina Koninkx Babynamen 3 apr 2021

Dingen waar je je geen zorgen om hoeft te maken als je een naam bedenkt voor je baby

Sommige vrouwen hebben al vanaf hun twaalfde een babynamen lijstje paraat, andere vrouwen bedenken pas ná de geboorte welke naam bij hun kleintje past. Hoe je het ook went of keert, een naam aan je baby geven blijft één van de mooiste dingen. Kies dan ook echt voor een naam die bij je past en waar je een goed gevoel over hebt.

Babynamen bedenken

Makkelijk is het zeker niet: een naam bedenken voor je kindje. Laat je keus in ieder geval niet door van alles en nog wat beïnvloeden. Zeker niet door één van deze dingen:

1. De populariteit van de naam

Laat je niet afschrikken door de populariteit van de naam. Al wonen er al drie kids in jullie straat met dezelfde naam, laat dat geen reden zijn om een naam niet te kiezen. Eigenlijk wil dat alleen zeggen dat je gewoon een hartstikke goede smaak hebt.

2. Anderen kunnen het niet spellen

Hoewel het duidelijk op het geboortekaartje staat geschreven, zijn er altijd wel mensen die de naam van jouw kleintje niet goed kunnen spellen. Geloof ons, je bent absoluut niet de enige.

3. Iemand die je kent die niet leuk is

Heb je een leuke naam in je hoofd maar heet die vervelende collega óók zo? Niet door laten tegenhouden. De kans is zeer waarschijnlijk dat die minder leuke collega vanzelf weer uit je leven verdwijnt. Bovendien kan jouw kleintje juist een fantastisch positieve draai geven aan die naam.

4. De initialen vormen een ‘raar’ woord

Hoewel de postbode er misschien smakelijk om kan lachen, is er verder bijna niemand die dit opmerkt. Hoewel er echt de schaamnaam ‘S.M. Kelder’ bestaat, zijn de initialen van je kleintje nooit een reden om niet voor je favo naam te gaan. Wees lekker creatief met die babynamen.

5. Iemand anders gaat je nét voor

Bevalt jouw vriendin of nicht nét iets eerder dan jij? Dan kan het toeval bestaan dat ze haar kleintje dezelfde naam geeft als die jij voor ogen had. Je kan je daar behoorlijk rot door voelen. Helemaal niet nodig. We willen je graag meegeven dat dit geen reden hoeft te zijn om jouw kindje niet dezelfde naam te geven. Blijf vooral bij je eigen keuze, je kleintje moet er tenslotte zijn of haar hele leven mee rondlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dingen waar je je geen zorgen om hoeft te maken als je een naam bedenkt voor je baby
Sluiten