Gina Koninkx
Gina Koninkx Babynamen 27 apr 2021

Denk er goed over na! Type babynamen waar je spijt van zou kunnen krijgen

Je ziet ze regelmatig voorbijkomen. Naambordjes in de tuin waarvan je denkt ‘Pfoeh, daar gaan ze ongetwijfeld ooit spijt van krijgen’. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt het weleens voorbij horen komen. Toch kun je van sommige type babynamen behoorlijk veel spijt krijgen.

Babynamen bedenken

Als je ouder wordt, zijn er een aantal dingen waar je behoorlijk goed over na moet denken. Niet alleen hoe je je kindje wil opvoeden maar bijvoorbeeld óók hoe je kindje gaat heten. Dat is nog niet zo’n makkelijke keuze.

1. Je favoriete idool

Soms ben je zo’n fan van iemand dat het je wel een goed idee lijkt om je kindje ernaar te vernoemen. Van Iggy tot Beyoncé, laat die namen alsjeblieft links liggen. Hoe groot je liefde voor je idool op dit moment ook is, dat kan overgaan.

Vaak hebben idolen excentrieke namen, deze namen passen bij ze maar of jouw kindje daar later zo blij mee is, is nog maar de vraag.

2. Een merknaam

Je hondjes vernoemen naar Dolce & Gabbana kán grappig zijn, maar doe dit je baby in ieder geval niet aan. Hoe dol je ook bent op een merk, dit zijn merknamen en geen babynamen. Van Bentley tot Chanel, waak ervoor dat je hier later geen spijt van krijgt.

3. Een trend

Babynamen trends komen en gaan, natuurlijk is iedereen daar gevoelig voor en zie je in bepaalde geboortejaren veel van dezelfde namen. Helemaal niet erg, maar probeer niet koste wat kost voor een trend te gaan die eigenlijk helemaal niet bij jullie past. Kies vanuit je hart en kies iets dat bij jullie (en jullie baby) past.

4. Een naam waar je niet achter staat

Het kan ook zo zijn dat je partner met een naam komt die hij of zij fantastisch vindt, maar jij niet. Het is heel nobel van je om daarmee akkoord te gaan, maar het is belangrijk dat jij de naam voor jullie kindje ook leuk vindt. Wie weet krijg je er op een later moment wel spijt van.

5. Babynamen van je idool (of iemand anders) gebruiken

Natuurlijk doe je overal inspiratie op als het om babynamen gaat, maar echt iemand nadoen om het nadoen is geen goed idee. Al helemaal niet bij je favoriete idool.

Hun kids hebben vaak aparte namen (Blue Ivy, North West, en zo kunnen we nog wel even doorgaan) waar je kind zijn of haar leven lang opmerkingen over kan verwachten.

Toch inspiratie nodig voor jullie liefdesbaby? All you need is love: 20 babynamen die ‘Liefde’ betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Denk er goed over na! Type babynamen waar je spijt van zou kunnen krijgen
Sluiten