Reis rond de wereld: babynamen geïnspireerd op steden en landen

Dit jaar blijven veel van ons misschien in Nederland, maar dat houdt ons niet tegen om onze inspiratie uit het buitenland te halen. Tegenwoordig zijn er namelijk veel babynamen die geïnspireerd zijn op de wereld. Steden en landen from all over the place zijn populair voor zowel jongens als meisjes. 

Denk maar aan Lourdes – de dochter van Madonna of Orlando Bloom – de beroemde acteur. Wij maakten een lijstje van onze favorieten. Zit er een mooie naam voor jouw zoon of dochter tussen?

Meisjesnamen

Chelsea
Chelsea is de naam van een deel van Londen maar Chelsea is ook een wijk in Manhattan in New York. Met deze naam is jullie dochter een echte wereldmeid!

Georgia
Is een zuidelijke staat in de Verenigde Staten. Hoewel de staat vaak wordt bezongen, betekent Georgia eigenlijk ‘landwerker’. Een leuke afkorting is Georgie, maar ook Georgina is een mooie variant.

Sydney
Sydney is een hele populaire naam voor jongens en meisjes. Bij de naam denk je natuurlijk direct aan de stad in Australië.

Victoria
Is een Latijnse naam en betekent ‘veroveraar’. Maar ook is Victoria een Staat in Australië.

Verona
Naast dat Verona een mooie stad in Italië is, betekent Verona ook ‘jeugdig’.

Florence
Bij Florence denk je waarschijnlijk direct aan de prachtige stad in Italë. Maar oorspronkelijk komt de naam Florence van het Latijnse Florentius. En dat betekent bloeiend. Mooi toch?

Madison
De naam kan voor zowel meisjes als jongens. In de Verenigde Staten vind je een aantal plaatsen met de naam Madison. De meest bekende hiervan is Madison in Wisconsin.

Paris
Wij vinden Paris een echte stoere meisjesnaam, maar ook voor jongens kan Paris prima. En hoewel je bij deze naam direct aan de Franse Hoofdstad denkt, komt deze naam eigenlijk uit de Griekse Mythes. Paris was namelijk de zoon van koning van Troje.

Jordan
Ook Jordan kan voor zowel jongens als meisjes. De naam komt van het land Jordanië.

Phoenix
Net als vele andere namen komt ook deze naam van een Amerikaanse stad. Maar eigenlijk is Phoenix de Engelse naam voor het fabeldier Feniks.

India
Waar deze naam vandaan komt, is overduidelijk. De afgelopen jaren is India – of Indy- een hele populaire meisjesnaam geworden.

Dakota
Noord en Zuid Dakota zijn twee staten in de Verenigde Staten. Maar Dakota betekent ook vriend. En dat is wel een hele mooie betekenis.

Savannah
Is een plaats in de Verenigde Staten. Deze naam wordt steeds populairder onder meisjes. Naast een plaatsnaam is Savannah ook een Spaanse meisjesnaam die `boomloze vlakte` betekent.

Jongensnamen

Rio
Denk jij bij Rio ook aan exotische stranden in Rio de Janeiro. In het Portugees betekent Rio ‘rivier. Zoek je een variant op Rio ga dan voor River.

Kent
Kent is een graafschap in Engeland. Het is Welshe naam voor jongens en betekent ‘Witte’.

Orlando
Is een stad in de staat Florida. Maar Orlando is ook de Italiaanse variant van Roland. En laten we Orlando Bloom niet vergeten. Deze acteur is natuurlijk een echte hartendief, net als jouw eigen Orlando natuurlijk.

Jasper
In Jasper, Canada kun je prachtig skiën. Maar Jasper is ook een prachtige jongensnaam. De betekenis is schatbewaarder en dat is natuurlijk wel een hele mooie betekenis voor jouw kleine schat.

Milan
Deze naam is hip en komt de laatste jaren regelmatig in de top 10 van meest populaire namen voor. Milan verwijst natuurlijk naar de stad Milaan. Ga je voor de echte Italiaanse variant dan noem je je zoon natuurlijk Milano.

Memphis
Is een stad in de Amerikaanse staat Tenessee. Het is de stad waar de Amerikaans popster Justin Timberlake vandaan komt en met deze naam weet je dus zeker dat jij een echt rockstar in huis hebt!

Brooklyn
David en Victoria Beckham gaven deze naam aan hun oudste zoon, maar eigenlijk verwijst deze naam naar één van de stadsdelen in New York. De betekenis is ‘beeldschone beek’.

Roman
De naam Roman is afgeleid van het Latijnse woord Romanus, met als letterlijke betekenis ‘Romein’. Andere varianten op deze naam zijn Romeo, Romain of Romijn

Lucca
Ook al zo’n prachtige stad in Italië. En vergis je niet… in plaats van ‘Luuka’, spreek je deze naam uit als ‘Loeka’.

Finn
Je denkt bij deze naam misschien direct aan Finland, maar eigenlijk komt Finn uit Ierland. De Ierse naam Fionn betekent ‘wit, blond’.

Tiel
Een mooie naam hoeft natuurlijk niet altijd van ver te komen. Wat dacht je van Tiel? Gewoon naar de plaats in Gelderland.

Devon
Hoewel Devon ook een meisjesnaam is, doet de naam in Nederland het goed bij dejongens. Devon is een oude Engelsnaam die ‘afkomstig uit Devonshire’ betekent.

Austin
Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. Een naam voor een stoere knul.

Lees ook:

50 x babynamen waarvan de betekenis alles met de zomer te maken heeft

Reageer op artikel:
Reis rond de wereld: babynamen geïnspireerd op steden en landen
Sluiten