Redactie
Redactie Zwanger 18 jan 2019

Baby’s kunnen al huilen in de baarmoeder en dit is de reden waarom

Het voelen bewegen van de baby in je buik is onbeschrijfelijk. Hij draait om, heeft de hik of trapt enthousiast in ’t rond. Maar wist je dat baby’s ook al beginnen met huilen in de baarmoeder?

Het klinkt misschien zielig, maar het is volgens onderzoek juist heel goed voor je baby.

LEES OOK: Opgelet: een baby die eindeloos veel huilt, is niet altijd een huilbaby

Huilen  in de baarmoeder

Het leren huilen in de baarmoeder heeft namelijk wel degelijk een belangrijke functie. Volgens nieuw onderzoek van de Durham en Lancaster Universiteit beginnen baby’s in de baarmoeder al met het ontwikkelen van manieren om te communiceren. En zodra een baby eenmaal is geboren, is huilen een manier om te vertellen wat hen bezighoudt.

LEES OOK: Cute: deze baby gaat een huil-wedstrijd aan met de honden

Communicatie

Dr. Reissland, Universitair Hoofddocent aan de Durham University, zegt: ‘Het is heel belangrijk dat baby’s kunnen laten zien dat ze pijn hebben zodra ze geboren zijn. Door te huilen, laten ze hun ouders weten wat ze doormaken.’

Geen zorgen

De gedachte van een huilende baby in je buik kan je als aanstaande moeder misschien verdrietig maken. Want hoe troost je de baby als hij al op de veiligste plek op aarde zit? Maak je geen zorgen: je baby is gewoon aan het oefenen voor straks. Zodat jij hem na zijn geboorte kan troosten en vertroetelen.

Reageer op artikel:
Baby’s kunnen al huilen in de baarmoeder en dit is de reden waarom
Sluiten