Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

Babyshampoo: 6x schoonmaaktips

Babyshampoo, het ruikt lekker en is natuurlijk uitermate geschikt om de haren van je baby mee te wassen. Maar wist je dat je babyshampoo voor nog veel meer dingen kunt gebruiken?

Ja echt, voor deze 6 dingen is babyshampoo óók heel geschikt. 

1. Make-up remover

Geen make-up remover in huis? Geen nood! Babyshampoo is namelijk ook heel goed te gebruiken als make-up remover.  Meng de shampoo met een beetje water en je make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een huidvriendelijk en goedkoop alternatief!

2. Facewash

Niet alleen als make-up remover, maar ook als gezichtsreiniger is babyshampoo zeer geschikt. Babyshampoo bevat geen schadelijke stoffen en maakt je huid zacht en schoon.

3. Ramen lappen

Babyshampoo is ideaal voor glanzende en streepvrije ramen. Door de zachte samenstelling van de shampoo worden de ramen schoon en alle vingerafdrukken grondig verwijderd. Wat je nodig hebt? Een emmer heet water en een scheutje shampoo, that's all!

4. Vetvlekken

Hardnekkige vetvlekken, bijvoorbeeld in de keuken, zijn vaak lastig weg te poetsen. Vanaf nu is dat verleden tijd. Want met een spons, wat water een een druppeltje babyshampoo maak je zelf in een handomdraai de beste vlekverwijderaar.

5. Make-up kwasten schoonmaken

Nog nooit je make-up kwasten schoongemaakt? Inderdaad, niet bepaald een klusje wat je wekelijks uitvoert. Maar er blijven meer make-up resten achter in de kwast dan je zou verwachten. Een flinke poetsbeurt zo nu en dan kan dan ook zeker geen kwaad. Hoe? Spoel de kwasten onder de kraan met een druppeltje babyshampoo en voilà: weg zijn alle resten.

6. Wasbeurt voor de hond

Je kunt je hond natuurlijk naar de hondensalon brengen. Je kunt hem ook zelf lekker schoon wassen. Mix wat babyshampoo, water en een beetje appelazijn door elkaar en je eigen hondenshampoo is een feit. Wel even schudden voor gebruik.

Bron: Dr. Oz The Good Life

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babyshampoo: 6x schoonmaaktips
Sluiten