Organiseer jij een babyshower voor je vriendin of je zus? Hier vind je 6 toffe ideeën voor jullie party!

Tegenwoordig kun je je geen zwangerschap meer voorstellen zonder babyshower. Het Amerikaanse fenomeen wordt inmiddels volledig omarmd in Nederland. Dit zijn de leukste babyshower-ideeën voor de aanstaande moeder.

Babyshower organiseren

De twee basisideeën van een babyshower zijn cadeaus en gezelligheid. Een babyshower vier je met een intieme groep vrienden. Maar verder zijn er eigenlijk geen regels, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dit zijn de leukste ideeën voor elk type mama.

1. Spelletjes en activiteiten

De meeste babyshowers worden gevierd met babygerelateerde spelletjes. Het is gezellig, breekt het ijs en het garandeert een middagje vol lol. Daarnaast is het ook makkelijk te organiseren, en kost het niet te veel geld. Denk bijvoorbeeld aan deze spelletjes:

 • Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en raad wie wie is
 • Schrijf uiterlijke eigenschappen en karaktertrekken op, en laat de mommy to be kiezen van wie ze liever heeft dat de baby deze erft: van haar of van de partner.
 • Rompers versieren
 • Pim Pam Pet met babyvragen
 • Koppel baby-celebrity namen aan de bijbehorende ouders
 • Babybingo
 • Hoe heet het babydier? Maak een lijst met dieren, en raad de naam van de baby’s (leeuw, welp, koe, kalf)
 • Buikomvang, geboortegewicht, naam en geboortedatum raden
 • Wie kan de meeste babynamen met alle letters van het alfabet bedenken?
 • De betekenis van de gekste babywoorden raden. Denk aan toeschietreflex, tepelhoedje, meconium en perineum
 • Geblinddoekt een babypop verschonen
 • Kinderliedjes quiz: Welke kabouter wipt op een paddenstoel? Hoeveel zakken wol heeft het schaapje?
 • Grappige, lieve of ontroerende berichtjes schrijven op newbornluiers – om de (nachtelijke) verschoonsessies gezellig te maken
 • Babyvoorwerpen raden. Stop allerlei babyproducten in een zak, en laat iedereen geblinddoekt voelen, en raden wat er in de zat zit.
 • Vraag tot slot of iedereen een kinderboek mee wil nemen, in plaats van een kaart. Een boek zal keer op keer gelezen worden, en het is het perfecte begin van een mooie bibliotheek voor de baby. En vergeet je polaroid camera niet om de gezellige middag vast te leggen.

  2. Een verwendagje voor de aanstaande mama

  Er is geen aanstaande moeder die niet zal genieten van een verwendagje. Boek een sessie in een spa of in een beautysalon en zorg ervoor dat de moeder er gelakt en relaxt uitkomt.

  Je kunt kiezen voor een massage, een manicure en pedicure, een gezichtsbehandeling, of een andere soort behandeling waarvan je weet dat de aanstaande moeder dat fijn vindt. Je kunt ook kiezen voor een meer specifieke wellness-dag. Denk aan een lesje zwangerschapsyoga, een babymassagecursus of zwangerschapszwemmen. Sluit de dag af met een taartje. Wedden dat de mom to be geniet van haar babyshower?!

  LEES OOK: 12 x leukste thema’s voor een babyshower (+ foto’s)

  3. Klussen en knutselen

  Is een babyshower te traditioneel? Help de aanstaande moeder een handje in het huis. Moet de babykamer nog gedaan worden? Steek de handen uit de mouwen en help verven, timmeren en zet de wieg in elkaar.

  Wiegje in elkaar gezet? #evenbijtanken

  Zijn jullie niet zo van het klussen? Ga dan voor een middagje knutselen en maak speelgoed voor de baby. Denk aan mooie houten cijfer- of letterblokken die je kunt beschilderen, of een abc-boek.

  Tenzij de vriendinnen van de zwangere heel creatief zijn, kun je het beste mooie abc-tekeningen uitprinten, om ze vervolgens in te kleuren. Zorg voor stevig papier, en laat het boek inbinden. Andere ideeën zijn mooie Milestone-kaarten knutselen, een dromenvanger of een babyslinger maken.

  4. Pregnancyshoot en shoot met vriendinnen

  Een mooie zwangerschapsshoot is een prachtige herinnering aan de zwangerschap. Verwen je vriendin met een mooie fotoshoot én vriendinnenshoot in één. Nodig de partner ook uit voor een complete zwangerschapsfotoshoot.

  5. Een babyshower inclusief man en kinderen

  Als de aanstaande mama al kinderen heeft, is een babyshower met partner en kinderen een leuke variatie. Ze zal de zwangerschap heel anders beleven als ze al een kindje heeft. Het kindje betrekken bij de voorbereiding en het feestje is niet alleen heel vertederend voor de moeder, maar help het andere kindje zich ook voor te bereiden op de komst van de baby.

  6. Advies en wijsheid op haar babyshower

  Een babyshower is een perfect moment om de aanstaande moeder te steunen. Veel vrouwen vinden het spannend om moeder te worden, en een bemoedigend woord is dan ook altijd welkom. Ga voor een support-kring en geef de moeder praktische tips en dierbaar advies. Denk aan:

 • Een boek vol wijsheid: laat een boek rondgaan waarin iedereen tips of wijsheden in schrijft. Vertel de moeder dat ze het boek niet mag openen tot de bevalling
 • Lees een mooi gedicht of stuk voor over het ouderschap
 • Geef een boek of tijdschrift over het ouderschap cadeau
 • Maak een wenskaart voor de aanstaande moeder en baby. Schrijf iets liefs en deel je dromen voor de moeder en de baby.
 • Reageer op artikel:
  Organiseer jij een babyshower voor je vriendin of je zus? Hier vind je 6 toffe ideeën voor jullie party!
  Sluiten