Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Baby juni 29, 2020

6 leuke DIY’s om de babyspullen van je kleintje te hergebruiken want jij kan er écht geen afstand van doen

Babyspullen, het huis stond en staat er nog steeds vol mee. Naarmate je kindje ouder wordt, zul je steeds meer moeten opbergen en misschien zelfs weggooien. Tot jouw grote verdriet. Natuurlijk bewaar je de belangrijkste spulletjes. Sterker nog, deze babyspullen kun je op een hele leuke manier hergebruiken.

Babyspullen hergebruiken

Het valt je echt wel zwaar om afstand te doen van een aantal babyspullen maar je kunt nou eenmaal niet alles bewaren. De belangrijkste spulletjes kun je in een mooie kist bewaren voor later en van sommige dingen kun je zelfs een tof DIY project maken.

1. Maak een vlaggenlijn van hydrofiel doeken

Dat die hydrofiel doeken nog zo functioneel zouden zijn. Maak van de mooiste en meest betekenisvolle doeken een vlaggenlijn die je de komende verjaardagen natuurlijk ophangt in de kamer.

2. Maak een kussen van de fijnste babydekentjes

Zoals je oma dat vroeger ook deed. Naai verschillende lapjes in vierkante vormen aan elkaar om een kussentje voor op zijn of haar bed te maken.

3. Maak een pyjama van een hydrofiel doek

Niet alleen een fijn stofje toen het nog een doek was, het is ook hartstikke fijn als pyjama.

4. Maak slabbetjes van pakjes

Je kleintje groeit als kool natuurlijk en dat betekent ook dat sommige pakjes na drie keer dragen al te klein zijn. Hergebruik ze door er slabbetjes van te maken. Handig!

5. Maak een knuffeltje van babydekens of stofjes

Je kunt ook van een belangrijk stofje (you name it: van een mooi pakje tot een dekentje) een knuffel maken. Pak een grote bol watten en vouw de stof er omheen. Knoop dit samen en je krijgt een interessant antroposofisch poppetje.

6. Opbergzak van babydekens

Je kunt babydekentjes ook nog hergebruiken door er een storager van te maken. Maak verschillende vakjes aan de voorkant van de deken en je kunt er allerlei leuke dingen in bewaren. Het eerste speentje, knuffeltje van opa en oma en voor straks een klein doosje voor de melktandjes.

Reageer op artikel:
6 leuke DIY’s om de babyspullen van je kleintje te hergebruiken want jij kan er écht geen afstand van doen
Sluiten