Redactie
Redactie Beauty 6 jun 2018

Stappenplan: gezicht opmaken

Breng jij ook elke dag op exact dezelfde manier je blush op en draag je al jaren dezelfde oogschaduw? Herkenbaar! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je jouw gezicht het mooiste opmaakt.

Voordat je begint

Reinig je gezicht met een lotion en smeer je gezicht daarna in met een voedende dagcrème. Zo creëer je een goede basis voor je make-up. Je huid is verzorgd en je make-up blijft langer zitten. 

 • De basis: foundation& poeder
  Begin met een goede foundation. De kleur kun je testen op de bovenkant van je hand. Ga voor de tint die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt. Twijfel je? Ga liever voor te licht dan te donker! Rode vlekjes of pukkeltjes kun je extra aanstippen met een camouflagestick. Na het aanbrengen van de foundation breng je een poeder aan. Zo blijft de foundation beter zitten en glimt je gezicht niet. Geef je gezicht wat kleur met een rode/roze rouge. 
   
 • De juiste kleur oogschaduw
  Kies een kleur oogschaduw die je niet alleen mooi vindt, maar ook bij je huid en ogen past. Een lastige keuze? Vraag dan advies in de winkel of bekijk onze tips. Breng de kleur aan op je hele ooglid. Creëer diepte door een donkerdere kleur in je arcadeboog en op het buitenste deel van je ooglid aan te brengen. Een lichtere tint breng je net aan onder je wenkbrauw. 

Wenkbrauwen mascara met vezels Beautytip! Wenkbrauwmascara met vezels Wil je graag volle wenkbrauwen? De Brow Artist Plumper van 

L’ Oréal is een handig hulpmiddel. Het is een combinatie van een mascaraborstel en een gel formule die vezels toevoegt aan de wenkbrauwhaartjes. Zo benadruk je je wenkbrauwen en breng je ze makkelijk in model! Handig toch? Lees hier meer over de Brow Artist Plumper » 

 • Mascaraaanbrengen
  Breng eerst op de bovenkant van je wimpers wat mascara aan en vervolgens op de onderzijde. Breng bij voorkeur twee dunne laagjes aan in plaats van één dikke, zodat je geen klonters krijgt. Gaan de haartjes door elkaar? Gebruik dan een wenkbrauwborsteltje om je wimper weer in model te krijgen.
   
 • Een goede eyeliner
  Eyeliner moet in de wimperrand getekend worden. Maak dus geen dikke zwarte lijn naast de wimperrand! Je kunt eyeliner aanbrengen met een oogpotlood of een vloeibare eyeliner. Om een harde lijn te voorkomen kun je het beste eerst de eyeliner aanbrengen en daarna pas je oogschaduw. Volg met de eyeliner de hele wimperrand aan de bovenkant van dichtbij. Bij de onderwimperrand is eyeliner in principe niet nodig.
   
 • Finishing touch: lipstick
  Je lippen zijn als laatst aan de buurt. Kies een kleur die je mooi staat, maar ook goed matcht met de kleur van je oogschaduw. Gebruik een lippotlood met dezelfde kleur of iets donkerder dan je eigen lipkleur en breng een dun lijntje aan langs je liplijn. Laat de lijnen boven en onder niet aansluiten. Kleur hierna je lippen in met de lipstick of lipgloss en voilà!
Reageer op artikel:
Stappenplan: gezicht opmaken
Sluiten