Redactie
Redactie Zwanger 22 feb 2020

7x deze beauty rituelen kun je beter achterwege laten als je zwanger bent

Voorheen genoot je lekker van een verwen middagje in de sauna of een nieuwe haarkleur, maar kan dit nog wel nu je zwanger bent? Hieronder lees je met welke beauty rituelen je moet oppassen! Dit zijn de zeven beauty don’ts:

1) Naar de sauna

Heerlijk die warmte voor je spieren, maar toch is het oppassen met de sauna tijdens je zwangerschap. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan een grotere kans geven op aangeboren afwijkingen. Om alle risico’s uit te sluiten wordt het afgeraden om de eerste 14 weken van de zwangerschap naar de sauna te gaan. Daarna is het wel mogelijk, maar alleen als je voor je zwangerschap ook vaker ging. Lees hier alle do’s en don’ts over sauna en zwangerschap.

2) Haar verven

Je haren verven tijdens de zwangerschap is in principe niet schadelijk. Maar misschien kan de kleur wel anders uitpakken in het eerste trimester van je zwangerschap. Aangezien je hormoonhuishouding behoorlijk van slag is, is het misschien beter om je haar tijdens de zwangerschap niet te verven. Bespreek het in ieder geval goed met je kapper.

3) Antirimpel crème

Tijdens jouw zwangerschap is het oppassen met antirimpel crèmes. Sommige crèmes bevatten retinol. Dit ingrediënt kun je in de eerste maanden van de zwangerschap beter vermijden. Er zijn bewijzen dat deze stof kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij jouw baby. Ook het gebruik van botox wordt streng afgeraden tijdens de zwangerschap. Botox kan leiden tot een miskraam of groeibeperking van jouw baby.

4) Massage en drukpunten

Een massage is natuurlijk heerlijk om alle spanningen los te laten. Toch moet je met bepaalde massages oppassen. Zo mogen bepaalde delen van de voet tijdens de zwangerschap niet gemasseerd worden. Aramotherapie tijdens de zwangerschap kun je ook maar beter vermijden. Etherische oliën kunnen zwangerschapsvergiftiging tot gevolg hebben of zelfs de vrucht afstoten. Om het zekere van het onzekere te nemen kun je beter kiezen voor een speciale zwangerschapsmassage.

5) Lekker in een heet bad

Een heet bad is heerlijk om lekker in te ontspannen. Tijdens de zwangerschap is het toch verstandiger om niet een ‘te’ heet bad te nemen. 37 graden is echt de max als je zwanger bent. Door een te heet bad neemt je hartslag toe en hierdoor wordt de bloedtoevoer richting de baarmoeder verminderd. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van jouw baby.

6) Pas op met zonnen

Tijdens de zwangerschap is het beter om onder een parasolletje te gaan zitten. De zon is voor de gezondheid van de baby niet gevaarlijk. Maar jij kunt van de zon een zwangerschapsmasker krijgen. Dit verdwijnt pas weer na de zwangerschap en het kan best een tijdje duren voordat je huid weer als vanouds is. Wil jij toch in de zon? Smeer je dan goed in en vermijd uren bakken op het strand!

7) Nog even afvallen?

Lijnen tijdens de zwangerschap wordt streng afgeraden. Jij en jouw kind komen dan belangrijke voedingsstoffen tekort. Kies liever voor een gezond voedingspatroon. Eten voor twee is ook niet nodig. De zwangerschap vraagt wel wat extra energie, maar omdat je minder beweegt verbruik je ook minder.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x deze beauty rituelen kun je beter achterwege laten als je zwanger bent
Sluiten