Redactie
Redactie Gezondheid 7 jun 2018

Bekkenpijn: een moeizaam ochtendritueel

Gisteren heb ik met mijn man afgesproken dat ik vanochtend in mijn eentje het ochtendritueel met onze dochter ga doen. Best spannend, ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Maar vandaag heeft hij een belangrijke afspraak, dus ik wil graag dat hij uit kan slapen zodat hij uitgerust aan de dag begint.

Bekkenpijn

Halverwege de zwangerschap van onze dochter kreeg ik last van bekkenpijn. Inmiddels bijna twee jaar later is dit nog steeds niet hersteld. Hierdoor is de zorg voor mijn dochter erg zwaar voor mij en gaat ze het grootste deel van de week naar de oppas of is mijn man thuis om mij te helpen. En om diezelfde reden heb ik ook altijd hulp bij het ochtendritueel. Of mijn man doet het in zijn eentje zodat ik kan uitslapen. Het enige dat ik iedere dag probeer te doen is haar haartjes kammen en er een staartje in doen, want dat blijft toch wel een moeder-klusje.

Kan ik dit wel?

Maar vandaag zijn de rollen dus omgedraaid. Ik weet wel dat ik het kan, maar stiekem is het toch een beetje spannend. Zou ze het vreemd vinden dat ik haar nu opeens uit bed haal in plaats van haar vader? Kan ik het volhouden om twintig minuten de zorg voor haar op me te nemen zo vroeg in de ochtend? Maar ik heb niet lang de tijd om hierover na te denken, want voordat mijn wekker gaat is ze al wakker. De dag gaat beginnen.

So far so good!

Ik haal haar uit bed en ze lijkt het allemaal prima te vinden. Hindernis één overleefd! We gaan naar beneden. Oei, het traplopen met haar op de arm valt me zwaar zo vlak na het opstaan. Ik kleed haar aan en ze is vrolijk. Gezellig! Ik heb besloten om zelf niet te gaan ontbijten want dat kost me teveel tijd en energie met pijn als gevolg. Dat doe ik later wel. Dus ik smeer een broodje voor haar en zet haar beker melk klaar. Gelukkig eet ze alles snel op waardoor ik twintig minuten na het opstaan op de bank kan gaan liggen. So far so good!

Trots en verdrietig

We spelen nog even in de woonkamer en ik voel me trots. Mijn man ligt nog heerlijk te slapen en ik heb dag opgestart met onze dochter. Maar toch heeft het een rare bijsmaak. Want over een kwartier staat de oppas voor de deur om mijn meisje mee te nemen. Verder dan dit ochtendritueel kom ik niet. Ik moet de zorg de rest van de dag uit handen geven. Nou ja, ik ga er maar weer het beste van maken. En me verheugen op het moment dat ze weer thuiskomt en mij omhelst, omdat ze blij is mij weer te zien. 

Lees meer op www.mammatien.nl

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Bekkenpijn: een moeizaam ochtendritueel
Sluiten