Redactie
Redactie Beauty 8 jun 2018

Benadruk de pluspunten van je figuur

Waarschijnlijk ben je, net als bijna iedere vrouw, niet helemaal tevreden over je lichaam.  Maar maak je vooral niet druk, niemand is perfect. Verplaats je focus en maak van je minpunten, je pluspunten! Lees hier hoe je dat aanpakt.

Je borsten

Grote borsten
Heb je een grote cupmaat en wil je die graag verhullen? Probeer dan hoog gesloten truitjes (zoals coltruien) te vermijden. Je denkt misschien dat je het verbergt, maar eigenlijk laat die kleding je borsten nog groter lijken en zorgt het vaak voor een dikkere uitstraling.

Kleine borsten
Als je graag wat meer aandacht wilt vestigen op je borsten kun je bijvoorbeeld kiezen voor truitjes met een V-hals. Daardoor wordt de aandacht gelijk op je borsten gevestigd. Ook het dragen van een tailleriem, jurkjes of tunieken die net onder je borsten wat wijder uitlopen, laten je borsten mooi uitkomen. Ook zijn push-up BH’s met vulling een handig hulpje voor kleine borsten.

Tip! Elke goede outfit begint bij goed ondergoed. Lees in het artikel 'Goed ondergoed' waar je op moet letten als je ondergoed koopt. 

Je billen

Smal en plat
Heb je smalle, platte billen? Draag dan nooit outfits met maar één kleur. Die zorgen ervoor dat je billen verdwijnen. Wat je wel kunt dragen zijn bijvoorbeeld jasjes of blouses die over je billen uitlopen. Ook zijn rokken met veel plooien of een druk motief, broeken met een lage taille en broeken met zakken op de achterkant een manier om je billen mooi vol te laten lijken.

Vol en rond
Heb je juist van jezelf volle billen en mag het van jezelf wel wat minder? Draag dan geen kleding met een druk motief op je billen en vermijd strakke kleding zoals een legging. Die doen je volle bips helemaal geen goed. Ook is het belangrijk dat je goed passende kleding koopt. Ga desnoods voor een maatje groter en vermijd rokken boven de knie. Wat enorm slankmakend werkt, is het dragen van hakken en kleding in donkere kleuren.

Tip! Sta jij ook elke ochtend voor je kast te zoeken naar de perfect outfit? Nergens voor nodig! Met deze tien basisitems kun je snel en sexy de deur uit.

Je benen

Smalle heupen
Als je smalle heupen en benen hebt, is het moeilijk om je goed te kleden. Je kunt het beste kiezen voor plooirokken en jasjes met een riempje om de illusie van vrouwelijk vormen te creëren. Vermijd te strakke broeken, die leggen juist de aandacht op je dunne benen, maar koop ook geen slobberige kleding om voller te laten lijken. Een ‘vollere’ aanblik krijg je door het combineren van printjes en stoffen en het dragen van mooie rokjes.

Brede heupen
Als je wat bredere heupen en vollere benen hebt, is volume creëren bij je bovenlichaam het allerbelangrijkste. Je schouders maak je breder door jasjes en blazers met schoudervulling dragen, of shirtjes met versiersels op de mouwen. Je onderlichaam lijkt smaller door rokken te dragen die wijd uitlopen, hiermee camoufleer je makkelijk je wat vollere bovenbenen. Draag absoluut geen strakke broeken met toelopende pijpen, leggings en rokjes. De grootste fout die je kunt maken, is de aandacht vestigen op je heupen, bijvoorbeeld door het dragen van een grote riem.

Je buik

Helaas, niet plat & strak
Voor veel vrouwen is de buik een gevoelig onderwerp, vooral na het krijgen van een kind. De kilo’s blijven hier vaak het makkelijkste achter. Kleding met een A-lijn (zoals een tuniek) zijn bij dit minpunt de oplossing. Je buikje valt dan helemaal niet op! Ook donkere kleding, goed passende kleding, lange topjes en truien en eventueel corrigerend ondergoed verhullen je buik. Ben jij gezegend met een extreem platte buik? Benadruk die met nauwsluitende kleding, lage taillebroeken en riemen.

[roez]Tip!Zo ruim je de kledingkast op!

Reageer op artikel:
Benadruk de pluspunten van je figuur
Sluiten