Redactie
Redactie Nieuws 7 jun 2018

Bevallen: 10x zó voelt het!

Iedere moeder weet: bevallen is ontzettend heftig, pijnlijk, emotioneel en nog zóveel meer. Probeer dat maar eens uit te leggen aan iemand die geen idee heeft wat je allemaal moet doorstaan als je je kind op de wereld wil zetten. Deze moeders beschrijven hun ervaring met het leed dat bevallen heet.

En ze zijn ontzettend eerlijk!

1. Ademnood

Jane Chin: “Ik had zo veel pijn, dat ik niet eens meer kon denken.. Ik kon niet opstaan, ik kon niet zitten. Ik kon niet eens ademen.”

2. Tranen

Lucy Varis: “Ik schreeuwde niet omdat ik pijn had, maar omdat ik zo hard mogelijk wilde persen. Toen ik eenmaal mijn baby in mijn armen had, besloot de dokter direct aan de slag te gaan met mijn placenta. Die kwam er niet in z’n geheel uit, dus het vergde wat trekken hier en daar. Ik had ook wat hechtingen nodig voor de tranen.”

3. Samengevatte versie

Anoniem: “Pak je bovenlip en probeer deze over je hoofd te trekken. Dat is de meest kort samengevatte versie van hoe het ongeveer voelt.”

4. Poepen, poepen en nog eens poepen

Suzy Fiore: “Alsof je héél veel moet poepen. Ja, het voelt alsof alle poep die je in je hebt naar buiten komt. Maar geen zorgen, dat is de baby.”

5. Ring of fire

Tracy Lasseter: “Je zweet, je spieren trillen en je buikspieren voelen alsof ze het elk moment kunnen begeven. Oh, en je anus voelt alsof ‘ie binnenstebuiten wordt gekeerd. En wanneer de baby door je vagina komt, begint the ring of fire.”

6. Kwestie van overleven

Laura Thomson: “De hele gebeurtenis was heel primitief. Ik leefde volledig op de automatische piloot en kon mijn gedachten niet sturen. Het was een kwestie van overleven.”

7. Ademen in een zakje

Jean Marion: “Ik ademde zo zwaar en snel, dat ik op het punt stond om flauw te vallen. Gelukkig gaf de verpleegster me een zakje waar ik in kon ademen.”

8. Liever bevallen dan in de achtbaan

Barbara Carleton: “Ja, natuurlijk doet het pijn. Maar het is relatief beter dan een ritje in een achtbaan.”

9. Wasabi

Jane Graham: “De pijn van de weeën brandt als wasabi, maar net zoals wassabi, wordt die pijn ook meteen gewist. Dus ook al is het gevoel nog erger dan alles wat je maar kunt bedenken, het herstel is schrikbarend snel.”

10. Potje bowlen

Stephanie Vardavas: “De beste korte verbale beschrijving die ik ooit van iemand heb gehoord is dat het als ‘het uitpoepen van een bowlingbal voelt’.”

En dat vrouwen óngelooflijk sterk zijn, is wel te zien in deze indrukwekkende fotoserie: ‘Bevallen: 19x de kracht van elke moeder’

Bron: Quora.com 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bevallen: 10x zó voelt het!
Sluiten