Redactie
Redactie Regelen 7 jun 2018

Bevallingsverlof berekenen: zo doe je dat

Naast zwangerschapsverlof heb je recht op het bevallingsverlof. Hoe lang het bevallingsverlof duurt, is afhankelijk van verschillende factoren. Je hebt recht op minstens 10 weken bevallingsverlof. Je kunt een deel van het bevallingsverlof verspreid opnemen. Dit gebeurt in overleg met je werkgever.

Bevallingsverlof berekenen
Neem je minder dan zes weken aan zwangerschapsverlof op? Dan mag je deze overgebleven weken optellen bij je bevallingsverlof. Wordt je baby later dan de uitgerekende datum geboren? Dan gaat dit niet van het bevallingsverlof af. Het bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling. Dit duurt minstens tien weken. Dit geldt dus ook als je baby later geboren is.

Bevallingsverlof en vroeggeboorte
Als je baby te vroeg geboren wordt, is de kans groot dat je bevallingsverlof eigenlijk verkort is. Bij een vroeggeboorte geldt dat je totale verlofperiode altijd uit moet komen op 16 weken. De dagen tussen de bevalling en uitgerekende datum, tel je in dit geval op bij het bevallingsverlof.

Bevallingsverlof en bevalling na de uitgerekende datum
In het geval van een bevalling na de bevallingsdatum, duurt het verlof langer dan 16 weken. De dagen tussen de geboorte en uitgerekende bevallingsdatum tel je op bij de termijn van 16 weken.

Extra bevallingsverlof bij ziekenhuisopname baby
Moet jouw baby wat langer in het ziekenhuis blijven? In dat geval kun je recht hebben op extra bevallingsverlof. Dit geldt alleen als je baby langer dan een week in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Je ontvangt voor die eerste week namelijk geen extra verlof. Blijft je baby dus twee weken in het ziekenhuis, dan krijg je één week extra verlof. Afhankelijk van jouw situatie kan het maximaal tien weken extra duren.

bron: Rijksoverheid

Reageer op artikel:
Bevallingsverlof berekenen: zo doe je dat
Sluiten