Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Bijzonder: Baby wordt 2 keer geboren

Baby LynLee Boemer is een klein wonder en zelfs dat is nog een understatement. Als foetus in haar moeders buik bleek ze een zeldzame tumor te hebben. Voor een paar uur werd zij uit de baarmoeder gehaald zodat de artsen haar konden opereren.  Het meisje werd daarna weer terug in de buik van haar moeder geplaatst totdat ze – 13 weken later – echt geboren werd.

Baby LynLee is dus niet één, maar twee keer geboren!

Tumor

Tijdens een controle na zestien weken zwangerschap kreeg moeder Margaret Boemer de schrik van haar leven. Haar ongeboren kind had een zeldzame tumor aan haar stuitbeen. Het bloed dat haar moest voeden kon daardoor niet naar haar toe stromen. Het kleine meisje kon zo niet verder groeien. Dit was echter niet het enige vervelende nieuws: Margaret was zwanger van een tweeling, maar één van de baby’s was inmiddels overleden.

Bijzondere operatie

Artsen legden de moeder uit dat de tumor bloed ‘steelt’, zodat de baby niks krijgt. Hieraan kon de foetus overlijden want als de baby bijna geen bloed meer krijgt, kan het hartje het niet meer aan. Margaret werd geadviseerd om te stoppen met haar zwangerschap, maar dokter Darrel Cass en zijn team zagen toch een kans voor het kleine meisje. Een vijf uur durende operatie zou haar kunnen redden, maar dan moest de baby wél uit de baarmoeder gehaald worden. En dat was levensgevaarlijk.

Kerngezond

Margaret had twee opties: haar baby weg laten halen of een gevaarlijke operatie. Ze besloot voor de laatste optie te gaan. Na 23 weken zwangerschap werd LynLee uit de baarmoeder gehaald zodat haar zeldzame tumor kon worden verwijderen. De tumor was inmiddels bijna groter dan de baby zelf. Gelukkig verliep de operatie goed en kon het meisje weer in de baarmoeder worden geplaatst, waar ze vervolgens nog 13 weken zat. Kerngezond kwam ze ter wereld, waarna de resten van de tumor nog werden verwijderd. “Het was zwaar”, zegt Margaret tegen CNN. “Maar het was alle pijn waard.”

Bron: CNN/Facebook Margaret Boemer

Reageer op artikel:
Bijzonder: Baby wordt 2 keer geboren
Sluiten