Bijzonder: eindelijk mama na 18 miskramen

Redactie 8 jun 2018 Mama nieuws

De grootste nachtmerrie voor vrouwen met een kinderwens: maar níet zwanger kunnen raken. En ja, dan kun je de medische molen in gaan met bijvoorbeeld IVF, maar dat betekent nog niet dat het dan wél lukt. Ook de Britse Louise Warneford werd maar niet zwanger en zag alle hoop op een baby bíjna in rook opgaan.

Bijna, want: Louise is op 48-jarige leeftijd bevallen van een gezonde zoon, William. Twee jaar na haar bevalling deelt ze haar verhaal. 

Miskraam na miskraam

Louise was 32 toen ze Mark tegenkwam. En ze wist het direct: hij was the one, met hem wilde ze een gezin. Doordat Mark zich had laten steriliseren in een eerdere relatie, moest het stel op zoek naar een donor. “Ik raakte een aantal keren zwanger door de inseminatie, maar élke keer raakte ik de baby kwijt rond 14 weken. Dan konden ze op de echo geen hartslag vinden”, vertelt Louise. “Elke keer had ik hoop en dacht ik: 'deze keer blijf ik zwanger'. Ik kon dan ook niet stoppen met huilen, elke keer nadat ik een miskraam had.”

De Britse raakte via IVF een aantal keren zwanger, maar ook dan verloor ze haar baby's. “Het was een mysterie waarom mijn lichaam mijn baby's bleef afstoten.” 

Destructieve cellen

Uiteindelijk, in 2010, besloot Louise dat ze niet nóg een miskraam aankon, maar ze was wel vastbesloten om uit te vinden waarom haar lichaam de zwangerschappen steeds afbrak. “Ik ontmoette dokter Shehata, specialist op het gebied van zwangerschap. Hij wist me te vertellen dat er destructieve cellen in mijn lichaam zaten, die de zwangerschappen steeds afbraken. Toch durfde ik op dat moment niet nóg een poging om zwanger te raken aan, door alle miskramen.”

'Het was het waard'

Vier jaar later, op haar 47e, wilde Louise het nog één laatste kans geven. “Ik zei tegen Mark dat we het nog één keer moesten proberen voor ik vijftig werd. Omdat ik te oud was voor een behandeling bij een Britse fertiliteitskliniek, besloot ik zelf te onderzoeken wat de mogelijkheden waren.”

De Britse koos voor embryodonatie bij de Gynem Kliniek in Praag en raakte zwanger. Ondanks negen hele stressvolle zwangerschapsmaanden, beviel Louise op haar 48e via een keizersnede van een gezonde zoon genaamd William. “Ik was zó bang dat het weer mis zou gaan, maar het was het zó waard. Mark en ik hebben eindelijk de baby van wie we altijd hebben gedroomd.”

Mooie boodschap

De moeder deelt nu haar verhaal om vrouwen in eenzelfde situatie te steunen en om de discussie rondom miskramen uit de taboesfeer te halen. “Ook wanneer het lijkt alsof zwanger raken nooit zal lukken… Verlies nooit hoop”, besluit ze.  

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
Bijzonder: eindelijk mama na 18 miskramen
Sluiten