Redactie
Redactie De bevalling 6 jun 2018

Bijzonder: foto’s van stuitbevalling

Een zwangerschap en geboorte lopen helaas nóóit zoals gepland. De baby van moeder Raychel lag in een stuit, maar ze was te laat het ziekenhuis. Zoon Silas kwam veilig en wel ter wereld via een stuitbevalling.

Fotografe Karyn Loftesness legde voor het eerst in haar carrière een stuitbevalling vast.

Stuitbevalling

Bij een stuitbevalling komen eerst de billen van de baby naar buiten in plaats van het hoofd. De meeste baby's die in een stuit liggen, kunnen nog voor de geboorte goed worden gelegd. Als dit niet gebeurt, wordt er meestal gekozen voor een keizersnede. Voor de Amerikaanse Raychel, die ging bevallen van haar vierde kind, was een keizersnede of een rit naar het ziekenhuis te laat. Thuis beviel ze van haar baby, met Loftesness aan haar zij, die de bijzondere gebeurtenis vastlegde.

Veilig

De foto’s zijn misschien wat heftig, maar Karyn wilde ze per se maken en delen. “We hebben sterk het gevoel dat ze gedeeld móeten worden. Om voor awareness rondom stuitbevallingen te zorgen. Want een stuitbevalling kan heel normaal en veilig verlopen met een getrainde, ervaren verloskundige die voldoende kennis in huis heeft”, schrijft de fotograaf op haar website. Een ervaren verloskundige hielp Raychel door haar stuitbevalling heen.

Bron: Mirror Online / Beeld: Karyn Loftesness Photography

Reageer op artikel:
Bijzonder: foto’s van stuitbevalling
Sluiten