Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Peuter 17 feb 2021

Slecht weer buiten? 6 tips om binnen te spelen met je peuter

Ben jij ouder van een peuter? Dan kan het soms een behoorlijke uitdaging zijn om je kind te vermaken. Wat je bijvoorbeeld doen op een regenachtige dag? Deze leuke dingen kun je doen om het binnen spelen met je peuter tot een daverend succes te maken.

Wind, regen en kou. We zijn er in Nederland niet vreemd van. Grote kans dus dat jij met regelmaat gedwongen binnen zit met je peuter. Voordat je het gevoel krijgt dat de muren op je af komen. Deze zes ideeën om binnen te spelen zorgen voor wat afleiding.

Binnen spelen met je peuter

Je hoeft écht niet continu tikkertje of verstoppertje te spelen. Er zijn genoeg leuke alternatieven…

1.  Samen swingen op muziek

Verander de woonkamer in een dansvloer. Dansen is hartstikke leuk en het zorgt voor een boost van je humeur. Speel bijvoorbeeld via Spotify en Youtube de favoriete liedjes van jou en je peuter af. Gooi die heupen maar los!

2. Een fort bouwen

Verzamel alle dekens die je hebt liggen en maak er samen een tent of fort van. Leg wat kussens in de tent zodat jullie comfortabel kunnen zitten. Verzamel alle favoriete knuffels, boekjes en speelgoed van je peuter bij elkaar en leg die erin. Uren plezier gegarandeerd!

3. Duik de keuken in

Samen bakken is ontzettend gezellig. Het wordt waarschijnlijk een troepje in de keuken. Maar ach, dat is het wel waard als jullie de lekkerste koekjes gebakken hebben. Kies desnoods voor een recept waarbij je zo min mogelijk handelingen en ingrediënten nodig hebt.

4. Spelen met eten

Spelen met eten is normaal gesproken misschien ten strengste verboden. In dit geval kan het ook ontzettend leuk zijn. Maak samen kettingen en armbandjes van macaroni, chips en wat je maar in huis hebt liggen.

5. Organiseer een binnen picknick

Leg een kleed of strandlakens neer op de vloer. Verzamel allemaal kleine hapjes en snacks die je in de koelkast en keukenkastjes hebt liggen. Even doen alsof het zonnetje binnen schijnt, muziekje aan en smullen maar!

6. Organiseer een verkleedpartijtje

Leuk als je nog wat oude kostuums hebt liggen van carnaval of Halloween. Al kan het natuurlijk ook zo simpel zijn als je peuter even door jullie kledingkast laten snuffelen.  Extra leuk: sluit de verkleedpartij af met een toneelstukje. En maak wat foto’s als herinnering voor later!

Lees ook:

Bron: Reader’s Digest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht weer buiten? 6 tips om binnen te spelen met je peuter
Sluiten